Gazete Vatan Logo

‘Dostların attığı gül incitebilir’

11. Cumhurbaşkanı Gül’ün KHK eleştirisine bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun’dan geldi: Dostların attığı gül, incitebilir üzebilir

‘Dostların attığı gül incitebilir’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti’nin Konya’daki istişare toplantısında son Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

696 sayılı KHK’nın 121. maddesiyle getirilen darbeye karşı koyan sivillere ceza muafiyeti düzenlemesine karşı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarıyla ilgili soru üzerine Sorgun “Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu konudaki düşüncelerini çok nezaketli ve kibar bir şekilde Sinop ve Kastamonu’da ifade etti. Yani dostların attığı gül, incitebilir üzebilir” ifadelerini kullandı. AK Partili Sorgun, KHK’yla getirilen “tek tip kıyafet düzenlemesi”yle ilgili ise şunları söyledi:

Tek tip ‘Hero’dan dolayı

Bunun üzerinden kıyamet kopardılar. CHP Muğla Milletvekili, haddini aşarak, edepsizce, asrın ihanetine karşı dimdik, memleketinin, hükümetinin yanında duranlara ağıza alınmayacak kelimeler kullandı. Ne yazık ki bu arkadaşların bu tür zamanlarda şirazeleri kaçıyor. Nereden çıktı tek tip elbise? Hainin üzerindeki kıyafette Türkçe karşılığı ‘kahraman’ anlamına gelen ‘Hero’ kelimesi yazıyor. Bütün milletimizin, 15 Temmuz’da şehit olan, gazi olan kardeşlerimizin gözünün içine baka baka kendini kahraman ilan ediyor. Bunun üzerine tek tip elbise düzenlemesi yapıldı. Muhalefet suni gündem oluşturmak istiyor. Milletin gündemi bu değil. Milletin gündemi, yerli otomobil, kendi silahını kendi üretmesi. Milletin gündemi taşeron yasası, milletin gündemi ekonomi.

Haberin Devamı