Gazete Vatan Logo

‘Domino nakil’ ile sağlıklarına kavuştu

İzmir'de karaciğerinde sorun bulunan genç kızdan doku başka bir hastaya, abisinden alınan karaciğer genç kıza nakledildi.

‘Domino nakil’ ile sağlıklarına kavuştu

İzmir'de karaciğerinde sorun bulunan genç kızdan doku başka bir hastaya, abisinden alınan karaciğer genç kıza nakledildi. Buca’da yaşayan 17 yaşındaki Beyza Nur Fidan’a 12 yıl önce glikojen depo hastalığı teşhisi konuldu. Hastalık nedeniyle kalp sorunu yaşamaya başlayan Beyza Nur’a nakil kararı alındı.

Aynı anda 3 ameliyat

Genç kızın 24 yaşındaki abisi Arif Fidan’ın uygun verici olduğu belirlendi. Karaciğer nakli bekleyen 72 yaşındaki Kadri Tüzgen’e de doktorlar genç kızın karaciğer dokusunu nakletmeyi önerdi. Tüzgen’in de ameliyatı kabul etmesiyle 3 kişi aynı ameliyathaneye alındı. 10 saat süren ameliyatta Arif Fidan’ın karaciğer dokusu kız kardeşine, Beyza Nur Fidan’ın dokusu da Tüzgen’e nakledildi. Operasyonu gerçekleştiren EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Bölümü Karaciğer Nakli Sorumlusu Prof. Dr. Murat Zeytunlu, dünyada çok yaygın olmayan “domino karaciğer nakli” ile iki hastanın da sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.