Gazete Vatan Logo

‘Doğu’nun ana kraliçesi’

Finans çevrelerinin dergisi Alman Capital, son sayısında yer verdiği “Doğu’nun Ana Kraliçesi” başlıklı altı sayfalık makalede Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı’ya övgüler yağdırdı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Alman ekonomi dergisi Capital’e konu oldu. Derginin son sayısında “Doğu’nun Ana Kraliçesi” başlığı ile yer alan 6 sayfalık makalede Güler Sabancı’nın dünyanın en güçlü 100 kadın yöneticisi arasında yer aldığı, 10.6 milyar dolarlık ciroya sahip şirketler grubunu yönlendirdiği vurgulandı. Makalede Sabancı’nın “Holding için kesinlikle en iyi seçim” olduğunu vurgulanırken, “Zeki yeğeni Güler Sabancı’yı Holding’in başında görmek, Sakıp Sabancı’nın her zaman arzusu olmuştu” denildi. Türkiye’de kadın başbakanların görev yaptığı hatırlatılan yazıda, “Yönetici koltuğuna oturan kadınların hiçbiri Güler Sabancı kadar güçlü değil” dedi.

VASİYETİ YERİNE GETİRDİ
Haberde, Sakıp Sabancı Müzesi’ne de değinilerek, şu ifadelere yer verildi: “Boğazın diğer kıyısında Avrupa yakasındaki Emirgan’da Sabancı’nın gönülden bağlı bulunduğu ikinci projesi Sakıp Sabancı Müzesi bulunuyor. Güler Sabancı, amcası Sakıp Sabancı’nın, sağlığında kendisine (Bana içinde Picasso sergileyebileceğim bir müze inşa edin) dediğini hatırlatıyor. Bu arzu yerine getirildi. Picasso eserlerinin sergilendiği 4 ayda, bu müzeyi 254 bin kişi ziyaret etti.”

Sakıp Ağa ulusal kahraman gibi
Capital dergisindeki yazıda, Güler Sabancı’nın amcası rahmetli Sakıp Sabancı’nın ulusal bir kahraman olarak görüldüğü kaydedildi. Yazıda şöyle denildi: “Sakıp Sabancı, sahip olduğu zenginliğe karşın rağmen halktan biri gibiydi. Sürekli mikrofon ve kamera karşısında bulunsa da halkına daima yerel şiveyle hitap ederdi. Sakıp Bey 38 yıl boyunca hem holdingin hem de ailenin başında bulundu. Kardeşleriyle birlikte hayır işleri için Vaksa’yı kurdu; çocuk yuvaları, okullar ve hastaneler inşa ettirdi. Türk halkı onu bu nedenle çok sevdi. Yaklaşık iki yıl önce bir kanser hastalığı nedeniyle vefat ettiğinde tüm ülke yas tuttu. Güler Hanım, (O çok özeldi) derken gözündeki yaşı siliyor.”

Sabancı Üniversitesi onun çocuğu oldu
Haberde, Güler Sabancı’nın resim yapmaya olan merakı anlatılırken, tercihini iş alanından yana kullandığı bilgisine de yer verilerek, Sabancı Üniversitesi’nin Güler Sabancı’nın çocuğu gibi olduğu kaydedildi. Yazıda, şöyle denildi: “Sabancı, (Bu bir fabrika kuruluşundan çok farklıdır. Üniversite gibi bir projede hataya yer yoktur) diyor. Saygın özel üniversitede yaklaşık 2 bin 800 öğrenci öğrenim görüyor. Bir öğrenim yılının maliyeti toplam 13 bin 500 dolar. Bu önemli bir miktar. Güler Hanım, hayatta her şeyin bir bedelinin olduğuna inandığını söylüyor ve ekliyor: “Bu üniversite geleceğe, gençliğe ve Türkiye’ye bir yatırımdır.”

Haberin Devamı