Gazete Vatan Logo

'Doğru' zamanı bekliyor

Volkswagen: Ticari araç yatırımı hâlâ ajandamızda geç gireriz ama segmentin lideri oluruz

Volkswagen Ticari Araç, Türkiye’de yatırım yapmak için “doğru” zamanı bekliyor. Volkswagen Ticari Araç Uluslararası Satış Direktörü Volkmar Steinhorst, Almanya haricinde tüm VW ticari araç satışlarının yüzde 24’ünün Türkiye’de yapıldığını belirterek “Türkiye, VW için için çok önemli bir pazar, Önümüzdeki dönemde satışlar daha da güçlenecek. Üretim için doğru zamanı bekliyoruz” dedi.

VW Ticari Araç Grubu’nun 60 ülkeden Sorumlu Satış Direktörü Steinhorst, markalarının yıllardır Türkiye’de ticari araç üretimini tartıştığını belirterek, ”Türkiye benim çalıştığım en büyük pazar. Burada araç üretimi hâlâ ajandamızda. Ancak üretim kararını vermek için hem pazarın hem de diğer şartların oluşmasını bekliyoruz” açıklaması yaptı.

Krizi hızlı atlattınız

Küresel krizin ticari araç sektörünü etkilediğini ancak Türkiye’nin krizi en hızlı atlatan ülkelerden biri olduğunu söyleyen Steinhorst, VW ticari araç satışlarının 2010 sonunda geçen yıla oranla yaklaşık 2 katına çıkacağını belirtti. VW Ticari Araç’ın Avrupa’daki pazar payının 2007’de yüzde 14.6, 2008’de 15, 2009’da 15.9 olduğunu anlatan Steinhorst, geçen yıl 354 bin araç sattıklarını, 2010’da ise 450 bin adetlik rakamı geçeceklerini söyledi.

Tofaş’ın Fiat, Peugeot ve Citroen için ürettiği Miniargo tipi hafif araç pazarını yakından izlediklerini kaydeden Volkmar Steinhorst, bu segment araçlara Türkiye, İtalya, Fransa gibi ülkelerden yoğun talep geldiğinin altını çizdi. Ancak VW’nin bu segmentte araç üretimi için henüz düğmeye basmayacağını vurgulayan Steinhorst, “Henüz üretim için plan yok. Eğer segment daha da büyürse imalata gireriz. Biz bazı segmentlere geç giriyoruz ama liderliği de alıyoruz” dedi.

TİCARİ HAYAT CANLANDI, TÜRKİYE VW’NİN 3’ÜNCÜ BÜYÜK PAZARI OLDU

DOĞUŞ Otomotiv VW Tİcari Araç Genel Müdürü Kerem Güven, ekonomik krizde10 bin adede düşen satışlarını bu yıl 22 bin adede çıkartacaklarını açıkladı. Güven, 2009’da yüzde 5.7 olan pazar paylarının yüzde 10’a yükselmesini öngördüklerini belirterek, “Geçen yıl 187 bin adetlerde olan hafif ticari araç pazarı bu yıl sonunda 220 bin adet olacak. Bu yıl 9 ayda 14.8 bin araç sattık ve VW ‘nin Almanya ve İngiltere’den sonra üçüncü büyük pazarı konuma geldik. Geçen yıl ise Avrupa’da 5’inciydik” diye konuştu.

Krizden çıkışla birlikte ticari araç pazarının hareketlendiğini söyleyen Güven, düşük faiz, bankaların kredi verme isteği ve güven ortamının artmasıyla ertelenen talebin alıma dönüştüğünü ifade etti. 2011’de de hafif ticari araç pazarının 220 bin adetler seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini anlatan Kerem Güven, kendi satış hedeflerinin ise 27 bin 500 civarında olacağını belirtti. Gelecek yıl pick-up modelleri Amarok’un da Avrupa ile aynı zamanda Türkiye’de satılmaya başlayacağını kaydeden Güven, 4 bin adet satış hedeflediklerini vurguladı. Yeni Caddy’yi 36.7 bin TL’den başlayan fiyatlarla bu haftadan itibaren satışa sunduklarını söyleyen Güven, “Yılda ortalama 10 binin üzerindeki satış adediyle tüm dünyadaki Caddy satışlarının yaklaşık yüzde 10’u Türkiye’degerçekleşiyor. Caddy, Doğuş Otomotiv’in en fazla satılan modeli” dedi.

Yeni dizel motorla % 21 yakıt tasarrufu sağlanıyor

SINIFINDA bütün modellerinde ESP’nin standart olarak sunulduğu ilk ticari araç olma özelliğine sahip yeni Caddy, 7 ileri DSG şanzımanı ve Yokuş Kalkış Desteği seçeneğini de sunan tek model konumunda bulunuyor. Caddy yeni dizel 1.6 TDI motoruyla eskisine oranla yüzde 21’e varan yakıt tasarrufu sunuyor. Araç, 100 km’de 5.2 litre harcıyor. Yine ilk kez bütün versiyonlarında ikinci koltuk sırasının bütünüyle çıkarılabildiği yeni Caddy’nin 5 koltuklu versiyonu 3 bin 30 litreye varan yükleme kapasitesine sahip.

Haberin Devamı