Gazete Vatan Logo

‘Diyanet çok geç kaldı’

Erdoğan, Diyanet’in yaz etkinliği kapanış programında “FETÖ ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri bu konuda çok ama çok geç kaldı” dedi

‘Diyanet çok geç kaldı’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde “Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği Kapanış” programında konuştu. İmam hatiplerle farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar” diyen Erdoğan, Diyanet İşlerini şöyle eleştirdi: “FETÖ ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri bu konuda çok ama çok geç kaldı. Defalarca bu ikazları yaptık. Özellikle Güneydoğu ve Doğu’daki çalışmalarda geç kaldı. Diyanet’in görevi İslam’ı topluma öğretmektir.” Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘Ben tersine ümitliyim’

“Çeşitli platformlarda kimilerinin yeni nesil konusunda ümitsizliğini dile getirdiğini görüyorum. Ben ise tam tersine yeni nesilden, yani sizlerden ümitliyim. Onlar gibi ümitsizliğim yok. Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen, kendini her alanda en iyi şekilde yetiştiren bir neslin geldiğine inanıyorum, bu nesli karşımda görüyorum. İnşallah sizler ülkemizi ve milletimizi bugün bulunduğu yerden çok daha ileri taşıyacaksınız. Bunun için Türkiye’nin 2053 ve 2071 vizyonlarını biz sizlere emanet ettik. Biz göremeyeceğiz ama siz inşallah o günleri görecek ve yaşayacaksınız.”

Haberin Devamı

‘Camiden terörist çıkmaz’

“Bölücü örgütün çocuklarımıza ve gençlerimize vadedebileceği hiçbir gelecek yoktur. Yasinimizi nasıl şehit ettiler biliyorsunuz. Yasinimiz 15 yaşındaydı, Diyarbakır’da kurban eti dağıtıyordu, ne yaptılar? Kaçıncı kattan attılar biliyorsunuz. Şehit ettiler, ondan sonra araçla üzerinden geçtiler. Bunlar alçak, bunlarda insana saygı yok, bunlar haysiyetsiz. Bunların insana saygıyı bir kenara koyun, bunlarda merhamet, bu tür duygu yok. Tam tersine terör örgütü hayallerimizi çalarak, hayatlarımızı karartarak en büyük kötülüğü yavrularımıza yaptı. Örgütün eylemlerinde öncelikle okulları, yurtları, öğretmenleri hedef almasının sebebi budur. Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz.”

Haberin Devamı

‘Hanımların sayısı artmalı’

Erdoğan, “Hocalarımız, namaz vakitlerinin dışında müsait olan 7’den 70’e halkımızı alacak camilerimizde eğitecek, öğretecek bunu başlatmamız lazım. Mahalleli mahallesinin imamına güvenir. Kapısını açar. Bunu yeniden sağlamak için adamlar atmamız lazım” dedi ve şunları kaydetti: “Hanım kardeşlerimin Diyanet içindeki sayılarının ve görevlerinin artırılmasının isabetli olacağına inanıyorum. Toplumun yüzde 52’si hanım.”

‘Deşifre etmeyi başardık’

“Millet olarak, coğrafyamızda bin yıllık varlığımızı, gücünü imanımızdan, inancımızdan alan mücadeleci yapımıza borçluyuz. Bunun için milletimizi, kimi zaman etnik, kimi zaman mezhebi, kimi zaman ideolojik fitnelerle bölmeye, parçalamaya, kendi içinde çatıştırmaya çalışıyorlar. İşte şu anda Suriye’yi, Irak’ı görüyorsunuz. Ama unutmayın benzer şeyleri bizde de yapmaya çalışıyorlar. İnşallah biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Kimi zaman kısmi neticeler alınmış olsa da nihai noktada milletimiz bu oyunu deşifre etmeyi hep başarmıştır. İşte PKK hangi amaçla sahaya sürülmüşse, FETÖ de aynı gaye için kullanılmıştır. DEAŞ denilen örgüt üzerinden gerçekleştirilen İslam düşmanlığı ve dökülen Müslüman kanı başka hiçbir şekilde yapılamazdı.”

Haberin Devamı

Gözyaşlarını tutamadı

Programda, Mısır’da Muhammed El Biltaci’nin şehit edilen 17 yaşındaki kızı Esma için yazdığı mektubun seslendirildiği video, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması öncesinde ekranda gösterildi. Erdoğan, videoyu izlerken gözyaşlarını mendiliyle sildi.

‘Darbeciler tulum teröristler ceket-pantolon giyecek...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni için gittiği Malatya’da ise cezaevlerinde uygulamaya geçmesi planlanan tek tip kıyafet uygulaması için ayrıntı verdi. “Bölücü örgüt yurtiçinde de zaman zaman eylemler yapabiliyor. Çok yakında bu örgütün yurtiçindeki faaliyetlerini tamamen çökertmiş olacağız. Bölücü örgütü Suriye ve Irak’ta da asla rahat bırakmayacağız. En büyük bataklık Suriye ve Irak’taki kaos ortamı. Tüm terör örgütleri bu bataklıktan besleniyor. Bu oyunu bozabilecek tek ülke Türkiye. Bizi saf dışı bırakamayacaklarını gördükleri için başımıza yeni dertler açmaya çalışıyorlar” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “15 Temmuz darbe girişimini bu gelişmelerden bağımsız görmemek lazım. Hakim kim bu diyor, ben değilim diyor. Bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak. bir de ceket pantolon olacak. Diyelim ki darbeciler tulum, teröristler ceket pantolon giyecek. İstedikleri giyinip gelme yok. Bundan sonra şovlarını da öyle yapacaklar. Bunlar bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak. Duruşmalarda soytarılık yapıyorlar. Yaptıkları ihanetin, işledikleri cinayetin karşılığı olan cezaları alıp hapishanelerde, tutuklu değil hükümlü olarak gittiklerinde, gerçeğin soğuk yüzüyle tanışacaklar. Gittikleri yerde artık pişmanlık da fayda etmeyecek.”

Haberin Devamı