Gazete Vatan Logo

‘Dışarıda Türkiye’ye dönük algı terörü var’

‘Dışarıda Türkiye’ye dönük algı terörü var’

ABD’deki çalışmalarını sürdüren Başbakan Davutoğlu, “Türkiye’ye dönük içeride bir terör var ama dışarıda bir başka terör var, algı terörü var” dedi ve ekledi: “Algı terörü, Türkiye’nin geleceğine meydan okumaktadır”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları ve bazı temaslar için ABD’de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Waldorf Astoria Oteli’nde Türk toplumu temsilcilerine hitap etti. Davutoğlu şunları söyledi:

DAEŞ’le işbirliği iddiası

“Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye’ye dönük içeride bir terör var ama dışarıda bir başka terör var, algı terörü var. Emin olun algı terörü, içerideki silahlı terör kadar tehlikelidir ve Türkiye’nin geleceğine meydan okumaktadır. Algı teröründen kasıt şu; Türkiye bu kadar fedakarlık yaparken, Türkiye’yi DAEŞ ile işbirliği yapıyor gibi gösterenler Türkiye’ye dönük en büyük terörü yapıyorlar. Algı terörü şu; demokratik seçimlerden geçerek iş başına gelmiş AK Parti hükümetleri hoşuna gitmediği için bu demokratik süreçlerin tümünü yok sayarak bir algı operasyonu yapmak. Cumhurbaşkanımız hakkında algı operasyonu yapmak. Bizim hakkımızda algı operasyonu yapmak. Her seçimde tekrar tekrar milli irade desteğini almış kadrolarla ilgili asılsız iddialarda bulunmak.

Haberin Devamı

‘Karartıcı yayınlar’

“Algı terörü şu; Türkiye Filistin’e sahip çıkıyor diye, Suriyeli mültecilere sahip çıkıyor diye, bugünlerde Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkıyor diye Türkiye’nin liderleri hakkında her türlü suçlayıcı ifadelerle, yurtdışındaki bazı lobilerle işbirliği içinde Türkiye hakkında karartıcı yayınlar yapmak. Bunların kimler tarafından yapıldığını siz çok iyi biliyorsunuz. Kimlerin, kimlerle işbirliği yaptığını, kimlerin Türkiye’yi içeride bir terör kıskacı, dışarıda da bir algı terörüyle belli bir çıkmaz sokağa sokmak istediğini siz çok iyi biliyorsunuz.”

‘Sivil zayiat olmadı’

“Bu kez Bismil’de polise roketatarla saldıran teröristler, 9 yaşındaki Elif kızımızı bir binanın içinde katlettiler. Düşününüz, bütün bu hunharca, alçakça saldırılar karşısında silahlı kuvvetlerimizin, askeri birliklerimizin, emniyet görevlilerimizin yürüttüğü operasyonda tek bir sivil zayiat, sehven de olsa söz konusu olmadı.”

Haberin Devamı