Gazete Vatan Logo

‘Dışa bağımlı olmamız için çaba harcıyorlar’

New York’ta TÜRKEN Vakfı’nın yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’da okuyup milletine tepeden bakan aydınların verdiği zararı düşmanın dahi vermediğini anlattı, “Bunların ihanet edemeyecekleri hiçbir değer yoktur” dedi

‘Dışa bağımlı olmamız için çaba harcıyorlar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın birlikte kurduğu eğitim alanında faaliyet gösteren TÜRKEN Vakfı’nın geleneksel gala yemeğine katıldı.

TÜRKEN’in Türkiye ile ABD arasında sağlam bir köprüye dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, “Bugün aramızda Türk öğrencilerinin yanı sıra diğer toplumlardan öğrenci kardeşlerimizin de bulunduğunu memnuniyetle görüyorum” dedi. Erdoğan, salondaki görüntünün BM Genel Kurulu salonunu andırdığını söyledi.

‘Batının ajanları oldular’

Yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini belirten Erdoğan, Osmanlı Devleti’nin son döneminde devletin zayıflamasının önüne geçebilmek için idareciler tarafından Batı’ya öğrenci göndermenin bir çözüm yolu olarak görüldüğünü anlattı. Buradaki amacın Batı’nın ilmini ve fennini almak, yetişmiş insan kaynağı ile devleti çöküşten kurtarmak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Niyet son derece samimidir ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulaşılmamıştır” diye konuştu. İlim ve fen tahsili için Batı’ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı’nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Erdoğan, kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı’nın gönüllü ajanları haline geldiklerini söyledi. Erdoğan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Sanayiyi sabote ettiler’

“Kendi milletine tepeden bakan, kendi değerlerinden tiksinen bu sözde aydınların bize verdikleri zararı emin olun düşman dahi vermemiştir. Çünkü bunlar ülkesinin menfaatleri için çalışmak yerine yabancı şirketlerin, devletlerin, kurum ve kuruluşların çıkarlarına hizmet etmişlerdir. Geçmişte Türkiye’nin sanayi hamlelerini daha emekleme aşamasındayken sabote edenlerin bunlar olduğunu görüyoruz. Bu kesimlerin ülkemizin her açıdan dışa bağımlı olması için özel çaba harcadıklarına da şahit oluyoruz. Bunların ihanet edemeyecekleri hiçbir değer, hiçbir ilke yoktur.”

‘Geri adım atmak yok’

Geçmişte olduğu gibi bugün de yabancı devletlere hizmet edenlere rastlandığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünün faili olan Fetullahçı Terör Örgütü işte böyle bir güruhtur. Beynini Pensilvanya’da yaşayan bir şarlatana ipotek etmiş bu mankurtların neler yapabileceklerini hep beraber gördük, yaşadık. Bu hainlerin elebaşılarına baktığınızda birçoğunun iyi eğitim aldığını, iyi okullarda okuduğunu, ülkemizin en kritik kurumlarında görev yaptıklarını görüyorsunuz. Eğitim belki cehaleti alıyor ama hainlik, karaktersizlik, soysuzluk baki kalıyor. Vatanına, milletine, kendi bağrından çıktığı topluma aidiyetini kaybedenin varacağı tek yer, unutmayın, ihanet çukurudur. Hiçbir medeni devlet, darbe teşebbüsü gibi demokrasiye ve milli iradeye yapılan bir saldırıyı cezasız bırakmaz. 15 Temmuz gecesi işlenen bu suçun hesabını da bizler hukuk içinde soruyoruz, soracağız. Bundan geri adım atmak yok. Birileri zaman zaman bize akıl vermeye çalışıyor, onlar bu akıllarını kendilerine saklasınlar.”

Haberin Devamı

‘FETÖ’yü kullanmayı sürdürüyorlar’

“Yıllarca dünyanın her köşesinde ‘hizmet, himmet, diyalog’ diyerek örgütlenen bu ihanet şebekesinin foyası ortaya çıkmıştır. Elbette dost bildiğimiz kimi ülkelerin sırf Türkiye’ye zarar vermek için örgütü kullanmaya devam ettiğini biz gayet iyi biliyoruz. Nerede, kim, neler yapıyor bunları gayet iyi biliyoruz ama öyle durum var ki sabretmek bizim için bir mecburiyet oluyor. Bugün kısa vadeli çıkarları için örgüte kol kanat gerenlerin yarın bu ihtiyaç ortadan kalktığında neler yapacağını hep birlikte göreceğiz. Çünkü herkes bilir ki akrebin karakteri sokmak, hainin karakteri de ihanet etmektir. FETÖ’cüler kimin eteğine yapışırsa yapışsınlar, dünyanın neresine kaçarsa kaçsınlar kullanılma sürelerinin ne zaman dolacağının endişesiyle daima korku içinde, zelil bir şekilde yaşayacaklardır.”

Haberin Devamı

‘Amerikalılar hâlâ anlamadı’

“Sizlerden bir taraftan derslerinize, eğitiminize eğilirken diğer taraftan da ümmetin ve insanlığın geleceği için tehdit oluşturan bu ve bu tür yapılara karşı mücadele etmenizi özellikle rica ediyorum. FETÖ’nün DEAŞ’tan veya PKK’dan bir farkının olmadığını herkesin görmesi, anlaması gerekiyor. FETÖ milletimize çektirdiği acılar yanında Amerika’da birçok sahtekarlığa ve usulsüzlüğe de imza atıyor. İşte charter schoolları üzerinden yapılan vurgunun buz dağının sadece görülen yüzü olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Sadece bunu Amerikalı dostlarımız hala anlamadılar veya anlamak istemiyorlar. Amerikalı dostlarımızın çok uzak olmayan bir gelecekte bu örgütü gerçek yüzüyle göreceklerine inanıyorum.”

Haberin Devamı