Gazete Vatan Logo

‘Direniş Cuma’sı’

Sosyalist gençler nöbet tuttu

‘Direniş Cuma’sı’

Gezi Parkı eyleminin 11. gününde Taksim’de 200 kişilik bir grup hem Cuma hem de ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Gezi Parkı direnişinin 11. gününde Antikapitalist Müslümanlar’ın öncülüğünde 200 kişilik bir grup Taksim’de cuma namazı kıldı. Cuma namazının ardından hayatını kaybeden eylemciler ve komiser Mustafa Sarı için gıyabi cenaze namazı kılındı. Minber olarak kullanılan iki basamaklı taburenin üstünde Cuma hutbesi okuyan Sedat Doğan, “Doğanın insanlar ve bütün canlılar için ortak yaşam alanı olduğunu görmezden gelip betona ve biber gazına boğanlardan hesap sormaya geldik. Baskılara karşı hep birlikte direndik ve Taksim Gezi Parkı’nı doğa katili sermayeden temizleyerek halkların barış içerisinde bir arada olmasına vesile olduk. Böylesi bir barış ortamında Cuma namazı kılmak insanların üzerine farz olmuştur” dedi.

Seccade, battaniye ve kağıtların üzerinde Cuma ve gıyabi cenaze namazını kıldıran ilahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık ise ‘Direniş Cuması’ dediği namazın ardından eylemcilerin Cuma’sını kutladı.


Sosyalist gençler nöbet tuttu

Cuma namazı sırasında bir Twitter efsanesi de gerçek oldu. Müslüman gençler namaz kılarken önlerinden geçerek rahatsız edilmemesi için sosyalist gençler cemaatin etrafında güvenlik çemberi oluşturarak nöbet tuttu.

Gezi Parkı’nda ne nerede?

1- Revir, yemek

2- Yemek

3- Mutfak (Unicef)

4- Revir (İstanbul Tabip Odası)

5- Yeme, içme (Bireysel)

6- Koordinasyon (7/24)

7- Eczane, giysi (Bireysel)

8- Yemek (Bireysel)

9- Doktor, eczane (Bireysel)

10, 11, 13- Yemek (Bireysel)

12- Koordinasyon (Basınla ilişkiler)

14- Kütüphane (Kolektif)

Haberin Devamı