Gazete Vatan Logo

‘Direkt’ kârı 2 yılda 150 şube kârına ulaştı

Akbank, mobil bankacılıkta liderliğe oynuyor. Akbank Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, “Akbank Direkt üzerinden yarattığımız kâr 2 yılda 150 şubenin kârına ulaştı” dedi

Akbank Direkt uygulamasıyla müşterilerinin, saniyeler içerisinde bankacılık işlerini halletmelerini sağlayan Akbank, bu alanda liderliğe oynuyor. Akbank Direkt’in kârı 2 yıl içinde 150 şube kârına ulaştı. Akbank Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, “Türkiye’de son 2 yılda neredeyse yüzde 400 büyüyen mobil pazarın bankacılıktaki öncülüğünü yapan Akbank Direkt Mobil uygulamamız yaklaşık yüzde 600 büyüdü. Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı amaçlayarak geliştirdiğimiz, bankacılık işlemlerinin saniyeler içinde yapılabilmesini sağlayan Akbank Direkt Mobil uygulamamız bugün liderliğe oynuyor” dedi.

1 yılda 3 kat artış oldu

Son 1 yılda Türkiye’de 3G abone sayısının yüzde 18 artışla 58 milyonu geçtiğine işaret eden Oğuz, “Son 1 yılda mobilden yapılan işlemler 3 kattan fazla arttı. Bu yıl içinde müşterilerimizin hizmetine sunduğumuz Akbank Direkt Serbest Hesap’ta şu an var olan hesapların yüzde 65’i Akbank Direkt üzerinden açılırken, sadece yüzde 35’i şubeden açıldı. Akbank Direkt Mobil üzerinden kârlılığımızı artırıyoruz; Akbank Direkt üzerinden yarattığımız kâr 2 yılda 150 şubenin kârına ulaştı. Bu rakamlar bizi gururlandırıyor ve çalışmalarımıza daha da şevkle devam etmemizi sağlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 32 oranını buldu

Akbank Direkt Mobil’den bir ayda bir müşterinin ortalama 76 adet işlem yaptığını, Akbank Direkt İnternet için bu rakamın da ortalama yüzde 32’yi bulduğunun altını çizen Orkun Oğuz, şöyle devam etti: “Akbank Direkt Mobil kullanan müşterilerimiz daha fazla işlem yapıyorlar, daha gençler ve bankamızla daha derin bir ilişki kuruyorlar. Bir müşterimiz Akbank Direkt Mobil’e ayda 15-20 defa girerken İnternet bankacılığına ayda 6-7 defa giriyor. Biz de bu nedenle daha fazla müşterimizin Akbank Direkt Mobil’i kullanmasını istiyoruz ve bu nedenle de müşterilerimize kullanıcı deneyimi yüksek, saniyeler içerisinde bankacılık işlemlerini yapabilecekleri bir hizmet sunmak için çalışıyoruz. Dijital bankacılıkla tanışan müşterilerimizin yüzde 50’si mobil uygulamamızı kullanarak Akbank’ın direkt bankacılığını kullanmaya başlıyor ve sonra sadece onunla devam ediyorlar. ”

Haberin Devamı

Apple Watch için uygulama hazır

Akbank Direkt’in 2 yılda göstermiş olduğu dikkat çekici hızlı gelişim, 2014 yılında GSMA’den alınan “En İyi Akıllı Telefon Uygulaması” ödülü Harvard Business School’un da ilgisini çekerek, Akbank Direkt’in Harvard Business School’da vaka çalışması olarak okutulmasına karar verildi. Akbank Direkt’i teknolojideki gelişimin bir adım önünde konumlandırdıklarını vurgulayan Orkun Oğuz, Akbank olarak, giyilebilir teknolojiye yatırım yaptıklarını ve bankacılık işlemlerini akıllı saatlere taşıdıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Henüz Türkiye’de satışı başlamayan Android Watchphone için bir uygulama geliştirmiştik. Benzer şekilde, bu sene bankacılık alanında en kapsamlı saat uygulaması olan Akbank Direkt Apple Watch uygulamasını da, Apple Watch’un piyasaya sürülmesinden önce hazırlayıp App Store’a yükledik. Müşterilerimiz Apple Watch’larını satın aldıkları anda Akbank Direkt uygulamasını saatlerine indirip hemen kullanmaya başlayabilecekler.”

Haberin Devamı