Gazete Vatan Logo

'Dink Davası'nın 13. duruşması sona erdi

DÖNEMİN İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Sabah ve öğleden sonra konuşan Ali Fuat Yılmazer, İstanbul'un hiçbir iş yapmadığını söyledi. Kendisi İstihbarat Daire Başkanı gibi konuşuyor. Yanında bulunan İstihbarat Daire eski Başkanı Ramazan Akyürek ise sessizce oturuyor" dedi.

'Dink Davası'nın 13. duruşması sona erdi

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer "Yapılan savunmalara göre bu cinayette kusurları olduğu iddia edilen merkezdeki insanların FETÖ ile ilişkisi yoktur. Fetullah Gülen ve grubu ile ilgisi olmadığı ortadadır. Bu durumda bu cinayeti ya FETÖ işlememiştir, olaya dahili yoktur, ya da bunlar gizli FETÖ'cüdür"

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikaste ilişkin 2'si tutuklu 35 sanıklı davanın öğleden sonraki oturumda dönemin Trabzon Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli sanık polis memuru Onur Karakaya'ya mahkeme heyeti ve sanıklar sorular yöneltildi. Onur Karakaya'ya soru yöneltmek için söz alan tutuksuz sanıklardan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Sabah ve öğleden sonra konuşan Ali Fuat Yılmazer, İstanbul'un (emniyetin) hiçbir iş yapmadığını söyledi. Kendisi İstihbarat Daire Başkanı gibi konuşuyor. Yanında bulunan İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ise sessizce oturuyor. Ali Fuat Yılmazer konuşuyor. Cinayet işlendiğinde Ramazan Bey neredeymiş? Bakanlarla toplantı yapıyor. İstihbarat Daire Başkanı, bakanlarla toplantı yapıp, eldeki bilgileri değerlendiriyor. Arkasından büyük bir ihtimalle hem Trabzon'u, hem de Ankara İstihbaratı arayıp bilgi alması lazım. Bilgileri istemiş mi? Bu arkadaşın bu konuda bilgisi var mı? diye sordu. Bu soru üzerine sanık Polis Onur Karakaya da, "Benim bunlardan haberim yok. Kimlerin arandığını bilmem mümkün değil" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

SANIK KARAKAYA: BEN BU ÖRGÜTE 17-25 ARALIK SÜRECİNDE VAKIF OLDUM

Sanık Karakaya'ya soru soranlar arasında davanın tutuklu sanıklarından eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de yer aldı. Yılmazer'in sorusu üzerine sanık Onur Karakaya FETÖ Terör örgütüyle bir ilgilisinin olmadığını tekrarlayarak, "Ben bu örgüte 17-25 Aralık sürecinde vakıf oldum, daha önce bilgim yoktu" diye cevap verdi.

YILMAZER: BU DURUMDA BU CİNAYETİ YA FETÖ İŞLEMEMİŞTİR, OLAYA DAHİLİ YOKTUR, YA DA BUNLAR GİZLİ FETÖ'CÜDÜR

Yılmazer, "İddianamenin odağında Trabzon'da görev alan tüm kişiler, 'Bizimle ilişkileri olmadığını' söylüyor. Bununla ilgili somut bir done, bir telefon görüşmesi yok. Hiç görüşmediğimiz kişiler üzerinden cinayeti örgütlemekle, kasıt yüklenerek suçlanıyoruz" dedi. Sanık Karakaya'nın, "Örgütle böyle bir irtibatım olsa şu an halen çalışıyor olamazdım" dediği sanık Yılmazer, "Yapılan savunmalara göre bu cinayette kusurları olduğu iddia edilen merkezdeki insanların FETÖ ile ilişkisi yoktur. Fetullah Gülen ve grubu ile ilgisi olmadığı ortadadır. Bu durumda bu cinayeti ya FETÖ işlememiştir, olaya dahili yoktur, ya da bunlar gizli FETÖ'cüdür" diye konuştu.

Haberin Devamı

DAVA PERŞEMBE GÜNÜNE ERTELENDİ

Onur Karakaya'nın sorgu ve savunmasının bitmesinin ardından Mahkeme Heyeti duruşmayı 29 Eylül saat 10.00'a erteledi.