Gazete Vatan Logo

‘Dink cinayetini FETÖ organize etti’

Dink suikastı soruşturmasında serbest bırakılan eski uzman jandarma Yusuf Bozca darbe girişiminin temellerinin bu cinayetle atıldığını söyledi.

‘Dink cinayetini FETÖ organize etti’

Hrant Dink soruşturması kapsamında Ogün Samast ve Dink’i izleyen kişilerden olduğu tespit edilen eski uzman jandarma Yusuf Bozca hakimlik sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Teşhis etti

Bozca’ya fotoğraf teşhis tutanağından sorular sorulurdu. Şüpheli şahıslardan 1 numaranın Ogün Samast olduğunu belirten Bozca, 2 numaranın Astsubay Emre Cingöz, 7 numaranın Astsubay Yavuz Karakaya, 8 numaranın Uzman Çavuş Bekir Yokuş, 13 numaranın Yüzbaşı Ali Barış Sevindik’i andırdığını, 11 numaranın ise Yüzbaşı Muharrem Demirkale’nin yanına gelip gittiğini gördüğü ve asker olmadığını bildiği şahıs olabileceğini beyan etti. Bozca, fotoğraf teşhis tutanağında belirtilen Renault Clio marka 2 aracın İstanbul Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ya da Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne bağlı araçlar olabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Şüpheli Bozca, FETÖ/PDY’nin Dink cinayetindeki rolüyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Hrant Dink cinayetinin işlenmesiyle ilgili kişisel kanaatimi belirtmek gerekirse, bu cinayet FETÖ/PDY’ye mensup kişilerce organize edildi ve cinayetin işlenmesine göz yumuldu. Bu cinayet sonrasında jandarmada ve emniyet birimlerinde tasfiyeler başladı. Sonra Ergenekon ve Balyoz operasyonları Fethullahçı yapı tarafından yapılarak, ordu ve emniyet içerisindeki FETÖ/PDY’ye mensup olmayan birçok kişi tasfiye edilerek yerlerine de kendi yapılanmalarına mensup kişiler getirildi. 2007 yılından gelmiş olduğumuz süreç göz önüne alındığında, 15 Temmuz günü gerçekleşen darbe girişiminin temellerinin bu cinayetle atıldığını düşünüyorum. Basından da öğrendiğim kadarıyla Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya’nın, 15 Temmuz gecesi, Ankara Jandarma Genel Komutanlığında darbecilerle iş birliği yaparak anayasal düzeni değiştirmeye ve meşru hükümeti yıkmaya çalıştıklarını biliyorum. Tüm olayları bir bütün olarak değerlendirdiğimde Muharrem Demirkale ve onunla aynı görüşe sahip olan TSK personellerinin Hrant Dink cinayetinin işlenmesinde dahli olduklarını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Dinç tutuklandı

Haberin Devamı

Bu arada, soruşturma kapsamında hakimliğe sevkedilen İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube görevli Abdullah Dinç tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dinç’in, Ogün Samast ve Dink’i izleyen şüphelilerden olduğu tespit edilmişti.