Gazete Vatan Logo

'Dindar Hoca'dan 8 milyon YTL'lik vurgun

35 şirketi yaklaşık 8 milyon YTL dolandırdı. Bu paralarla kumarhane açtı ve...

İstanbul Mali polisi paravan şirketler kurarak aralarında Huzur Giyim ve Kiler'in de bulunduğu 35 şirketi yaklaşık 8 milyon YTL dolandırdığı ileri sürülen ve ele başılığını Balina operasyınunun kilit ismi Abdurrahman Yakupreisoğlu’nun yaptığı şebekeye yaptığı operasyonda 6 zanlıyı yakaladı. Çevresine güven vermek için sürekli dua eden ve dindar görünmeye çalışan Yakupreisoğlu’nun kazandığı paralarla kumarhane açtığı ve Alanya’da ticari amaçlı villakent yaptırdığı belirlendi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü batık yada finansal krizde olan firmaları satın alarak yada işsiz kişiler üzerine şirket kurarak karşılıksız çek ve senetlerle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir şebekeye ulaştı. 6 ay telefon dinlemesi ve fiziki yakın takipleri yapılan şebeke üyeleri teker teker tespit edildi. Şebekenin Tuzla’da Renk ve Cunardaus isimli iki şirket kurduğu ticari faaliyetlerini bu firmalar üzerinden yürüttüğünü belirledi. Mali polis şebekenin ele başlığını “Dindar Hoca” Abdurrahman Yakupreisoğlu’nun yaptığını belirledi. Yakupreisoğlu ve 5 zanlı önceki gün düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Şebeke üyesi 9 zanlı ise kaçtı.

8 MİLYON YTLLİK VURGUN

Abdurrahman Yakupreisoğlu’nun kurduğu paravan şirketler ile bankalardan çek ve senet alarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Yakupreisoğlu’nun teknolojiden, ev eşyasına, gıdadan tekstile kadar birçok şirketi dolandırdığı iddia ediliyor.


KİLER VE HUZUR’U DA DOLANDIRDILAR

Zanlıların karşılıksız çek ve senetlerle Huzur Giyim ve Kiler firmasını da dolandırdığı öğrenildi. İfadeleri alınan 6 zanlı Beyoğlu Adliyesi’ne gönderildi. Paravan şirketler ile esnafın yaklaşık 8 milyon YTL dolandırdığı iddia ediliyor.

KAZANDIĞI PARALARLA KUMARHANE AÇTI

Yakupreisoğlu’nun kurulan firmaların yönetiminde ve sicil kayıtlarında bulunmadan gizli olarak faaliyetleri yürüttüğü belirlendi. Yakupreisoğlu’nun kazandığı paralarla bir süre önce Ümraniye Şile Yolu üzerinde kumarhane kurduğu belirlendi. Jandarma tarafından işlem yapılan kumarhanenin kapatıldığı öğrenildi.

VİLLA KENT YAPIYORLARDI

Yakupreisoğlu’nun kazandığı paraların bir kısmı ile Antalya’nın Alanya ilçesinde ultra lüks villalar yaptırdığı öğrenildi. Operasyon ile mali polis firmanın faaliyetlerini durdurdu. Şebekenin villaları özellikle gurbetçi vatandaşlara sattığı belilendi. 6 Blok halinde 30 villadan oluşan sitenin 2 Blok’unun bittiği öğrenildi.


EĞİTİMLİ KADINLARLA VE ŞİRKET SİTESİYLE DOLANDIRDILAR

Şebekenin Tuzla’daki paravan Renk firmasını işletme alanı olarak seçtiği belirlendi. Özellikle dolgun maaşla işe aldıkları eğitimli kadınlarla firma tanıtım ve pazarlama işlerinin yaptıran şebekenin dolandırdığı firmaya güven vermek için şirketin fotoğraflarını da gönderdiği belirlendi. Renk Grup A.Ş firmasının 2007’nin Ekim ayında kurulduğu 2008’in Nisan ayında faaliyetlerini durdurduğu belirlendi. Curandaus İnşaat şirketinin de 2007 yılında 2 ay faaliyet gösterdiği belirlendi. Tuzla’daki Renk Grup firmasında çalışan yaklaşık 200 kişinin önceki gün işlerine son verildiği öğrenildi.

BALİNA OPERASYONUN KİLİT İSMİ

İzmir’de 2000 yılında hayali ihracat ve naylon fatura sahtekarlığını ortaya çıkarmak için düzenlenen operasyona yolsuzluğun büyüklüğü nedeniyle Balina adı verilmişti. 300 paravan şirket ve katrilyonluk yolsuzluğun ortaya çıkarıldığı operasyona Nuriş başta olmak üzere pek çok isim karıştı. Balina, birçok bürokrat ile işadamının ilişkilerini de ortaya çıkarmıştı.

Haberin Devamı