Gazete Vatan Logo

‘Dikkat dikkat ekmek geldi!’

‘Dikkat dikkat ekmek geldi!’

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün 6 mahalle ve 1 caddede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, PKK’lı teröristlere yönelik polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Sur Kaymakamlığı tarafından, mağduriyet yaşanmaması için sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallelerdeki vatandaşlara ekmek dağıtılıyor. Araçla sokaklara getirilen ekmeklerin dağıtımı sırasında polis ekiplerince geniş güvenlik önlemi alınıyor. Muhtarların bilgilendirilmesinin yanı sıra zırhlı araçlardan ekmek dağıtımı yapıldığı belirtilerek, ihtiyacı olanların sokak başına gelmeleri konusunda sık sık anons yapılıyor. Bir seferde 2000’e yakın ekmek dağıtılan mahallelerde ihtiyaca göre günde 3 kez de dağıtım yapıldığı belirtildi.

Yine çatışma 4 polis yaralı

Sur’da güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında dün çıkan çatışmalarda 4 polis yaralandı. Çatışma bölgesinde bazı evlerde çıkan yangına müdahaleye giden itfaiye ekipleri, çatışma ortasında kalınca geri çekilmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Hazro’da da yasak
Diyarbakır Valiliği, Hazro’da da 6 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilikten açıklamasında, Hazro ilçesinde, Koçbaba, Akbulut, Ülgen, Mutluca, Zilipınar ve Korhan mahallelerinde, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 4 Aralık Cuma günü 18.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bildirildi.