Gazete Vatan Logo

‘Dijital’ müşteriler ayda 100 milyon işlem yapıyor

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, internet şubesi ve mobil bankacılık kullanan dijital müşterilerinin sayısının 5 milyonu geçtiğini söyledi. Sezen, “5 yıl önce yılda 100 bin seviyesinde olan mobil kullanıcı artışı bugün ayda 100 binin üzerinde oluyor. Bugün her 3 işlemden biri İşCep’ten gerçekleşiyor ve ayda 100 milyonun üzerinde işlem yapılıyor” dedi

‘Dijital’ müşteriler ayda 100 milyon işlem yapıyor

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, “İş Bankası olarak geçmişten günümüze ilklerin bankası olma vizyonumuzla, özellikle son 30 yıldır dijital temas noktaları üzerinden geliştirdiğimiz ve hayatı kolaylaştıran servislerimiz, bugün 5 milyonu aşan internet şube ve mobil bankacılık kullanan dijital müşterimiz, teknoloji odaklı yenilikçi yaklaşımlarımız ile dijital bankacılığın ülkemizde gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük ediyoruz. Uçtan uca hizmet ve ideal müşteri deneyimi odağımızla, müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak çözümleri üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Dönüşüm programı hazırladı

Dijital bankacılık alanında 1980’li yıllardan itibaren birçok ilki hayata geçirerek, özellikle 3 önemli hizmet ile bankacılık sektöründeki kırılma noktalarına imza attıklarını kaydeden Sezen, “1982 yılında ilk ATM’leri Türkiye ile tanıştırarak, ‘Bankamatik’ ismini jenerik bir marka haline getirdik ve 1987 yılında da online Bankamatik’leri kullanıma sunduk. 1997 yılında ilk İnternet Şubesinin kullanıma açılmasıyla, İş Bankası olarak dijital bankacılık alanında sektöre öncülük ettik. 2007 yılında ise ilk uygulama tabanlı mobil bankacılık hizmeti İşCep’i, müşterilerimizin kullanımına sunduk ve dijital bankacılık alanında sektördeki öncülüğümüzü devam ettirdik. Bugün, 5 milyonu aşan internet şube ve mobil bankacılık kullanıcısı dijital müşterimize İnternet Şubemizden 500’e yakın, İşCep’ten ise 200’ü aşkın işlem çeşidiyle zengin bankacılık hizmetlerimizi sunarak, her an her yerden bankacılık işlemlerini kolayca gerçekleştirmelerine olanak sağlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akıllı telefonların gelişimi ve mobil uygulamaların artışı ile birlikte mobil bankacılık kullanımında çok hızlı yükseliş olduğunu ifade eden Yalçın Sezen, bankacılığın artık ana temas noktasının mobil olduğunu vurguladı. Sezen, şöyle devam etti: “Bankamızın mobil kullanıcı sayılarına baktığımızda, 2011’de yaklaşık 210 bin kişi mobil bankacılığı kullanıyorken, bu sayı 2014 sonunda 1.5 milyona yükseldi. 2016 sonunda da 3.6 milyona erişti. 5 yıl önce mobil bankacılıkta yılda 100 bin seviyesinde kullanıcı sayısı artarken, bugün bankamızda ayda 100 binin üzerinde net aktif yeni mobil kullanıcı ekleniyor. 31 Mayıs itibarıyla 4.2 milyon aktif kullanıcı sayısını aştık. Bugün, bankadan yapılan her 3 işlemden biri İşCep üzerinden gerçekleşiyor ve İşCep’ten bir ayda 100 milyonun üzerinde işlem yapılıyor.”

Haberin Devamı

Uygun ve ulaşılabilir

Müşterilerimize en yakın banka olmak ve iş modellerimizdeki dijital dönüşüm yolculuğunu tanımlamak amacıyla 2015 yılında dijital dönüşüm programını başlattıklarını da anlatan Sezen, “Müşterilerimizin bankamızın tüm temas noktalarında gerçekleştirdiği etkileşimi bir bütün olarak değerlendirerek, birbirini tamamlayan, tutarlı fiziksel ve dijital deneyimler sunabilmek, müşteri ihtiyaç ve beklentilerinin, ihtiyacın oluştuğu anda, gerçek zamanlı ve kişiselleştirilmiş olarak, uygun ve kolay ulaşılabilir bir şekilde karşılanması en temel stratejimizi oluşturuyor” dedi.

İşCep’ten 1.2 milyar TL anında kredi kullandırıldı

Haberin Devamı

Müşterilerinin günlük ihtiyaçlarına odaklanan ve ekosistem bakış açısıyla tasarlanan ‘Maximum Mobil’ uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Yalçın Sezen, şöyle devam etti: “İşCep’te 4.2 milyonu aşan kullanıcıya, 200’ü aşkın farklı işlem seçeneği ile bankacılık işlemlerini kolayca, zamandan ve mekândan bağımsız olarak yapabilmesine imkân sağlıyoruz. iOS 10 ve üzeri işletim sistemine sahip mobil cihazı olan İşCep kullanıcıları, Türkiye’de bir ilk olarak Ocak 2017’den beri Apple’ın iMessage mesajlaşma servisi üzerinden sohbet ederken, hızlı ve kolay bir şekilde para aktarabiliyor. Mayıs ayında hayata geçirdiğimiz ve yine Türkiye’de bir ilk olan yeniliğimiz ile İşCep kullanan müşterilerimiz, Apple’ın Siri adlı asistan servisini açıp Para Gönder komutunu vererek, tanımlı hesaplarına İşCep’ten kolayca havale yapabiliyor. Bir diğer yenilikçi para aktarma hizmetimiz de sosyal hayatımızda gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda eş, dost, akrabalar arası para aktarımını kolaylaştıran İşCep Sosyal Hesap’. Türkiye’de bir ilk olan “Sosyal Hesap” ile İşCep kullanıcıları ailelerinden veya arkadaşlarından yemek, doğum günü gibi organizasyonlar için belirledikleri hesaba para aktarmalarını isteyebiliyor, kendilerine iletilen organizasyon taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor. İşCep’e entegre edilen ve yine Türkiye’de bir ilk olan ‘Mobil Borsa’ ile İşCep kullanıcıları ayrı bir uygulamaya gerek olmaksızın İşCep’teki ‘Yatırım’ menüsü üzerinden anlık borsa verilerini ücretsiz olarak takip edebiliyor. Borsada kolayca alım ve satım işlemi gerçekleştirebilen müşterilerinizin piyasalara ilişkin haberlerden, teknik analizlere, kademe analizinden takas dağılımı ve şirket bilanço bilgilerine kadar ihtiyaç duyulan tüm verilere kolayca ulaşabilmelerini sağlıyoruz. Müşterilerimiz, İşCep’ten Anında Kredi ile haftanın 7 günü 24 saat şubeye uğramaya gerek kalmadan 25 bin TL’ye kadar krediye başvurabiliyor ve kredisi o an hesabına geçiyor. 2017 yılı Nisan sonu itibarıyla müşterilerimize sadece İşCep üzerinden 232 bin adet ve 1.2 milyar TL Anında Kredi kullandırdık.”

Haberin Devamı

Kart müşterisi olmayan da kullanıyor

YALÇIN Sezen, sanka bağımsız çok paydaşlı bir mobil ödeme ekosistemini hayata geçirdikleri kaydetti. Sezen, şöyle devam etti: “Mart ayında hizmete sunduğumuz Maximum Mobil ile Maximum markamızı, bir ödeme aracının ötesinde müşterilerimizin anlık ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden tasarladık, mobil platforma taşıdık. Maximum Mobil Uygulaması’nı 3 ana eksen etrafında tasarladık. İlk olarak; Maximum Kart programını kampanyalardan kart yönetimine kadar tüm fonksiyonları ile dijitale taşıyacağımız bir uygulama geliştirmeye odaklandık. Maximum Mobil kullanıcıları, tüm kampanyaları kolayca takip ederek, kampanyalara tek tuşla katılabiliyor ve fırsatlardan anında yararlanabiliyorlar. İş Bankası kredi kartlarına ilişkin detaylı bilgilere uygulama üzerinden anında erişebiliyor ve kartlarına ilişkin borç ödeme, limit artışı, taksitli nakit avans gibi birçok işlemi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. İkinci olarak; Bankamız kart müşterisi olsun olmasın herkes tarafından kullanılabilecek, yani banka bağımsız bir uygulama olsun istedik. İş Bankası müşterisi olmasa da tüm bankaların kredi kartı kullanıcıları, Maximum Mobil ile ödeme işlemlerini uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyor.”