Gazete Vatan Logo

‘Devlet içinde tek kişilik devlet var’

HDP lideri Demirtaş: “Erdoğan’ı eleştirmeyin, öfkelenince çözüm süreci duruyor diyorlar. Düşünün bir ülkenin barışı, bir tek insanın ruh haline bağlı gelmiş. Vay halimize”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle hükümetin tepkisini çeken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eleştirilerini sürdürdü. Demirtaş dün partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda şunları söyledi:

‘O sizin patronunuz’

“Hiçbir adım atmayan iktidar, çözüm sürecini biz tıkamışız gibi yaygara koparıyor. Siz, hangi adımı attınız, biz engel olduk. Şunu diyorsanız: Başınızdaki patron, saraydaki patron, biz onu eleştirdiğimizde kızıyor, öfkeleniyor, Çözüm Süreci’ni donduruyorsa o sizin sorununuzdur. Patronunuzdan bu kadar korkmayacaktınız. Ne yapalım? O sizin patronunuz, bizim değil. Sizin genel başkanınız, bizim değil. ‘Aman, Sayın Erdoğan’ı eleştirmeyin, öfkeleniyor, öfkelenince Çözüm Süreci anında duruveriyor, atılması gereken bütün adımlar da geri plana itiliyor’ diyorlar. Düşünün ki bir ülkenin barışı, bir tek insanın, bir tek adamın psikolojisine, ruh haline bağlı duruma gelmiş. Vay halimize.”

‘Özerklik ilan etti’

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın “koruma ordusu, gizli bütçesi” olduğunu öne süren Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Ne yapacak bu parayı? İstihbarat yetkisi almış, özel ordusu var, gizli örtülü özel bütçesi var. Yani devletin içinde tek kişilik ayrı bir devlet kurmuş durumda. Çünkü seçim sonuçlarından şimdiden kaygılanmaya başladılar. Ola ki iktidarı kaybederlerse parlamentoya bağlı olmayan, hesap vermeyen, denetlenemeyecek bir liderlik, bir dikta yönetimi oluşturmak istiyorlar. Bugünden hazırlığı yapılıyor. Güvenlik yasası, bunun yasasıydı. Şu anda kendi özerkliğini ilan etmiş durumda.”

Başımıza bir iş gelirse...

“Tetikçisi olan, parayla tuttukları gazeteciler akşamları televizyonda, gündüz köşelerinde bizlere saldırarak, tehditler yağdırarak geri adım attırmaya çalışıyorlar. Bakın eğer ki bu seçim kampanyası döneminde başımıza bir iş gelirse, olabilir, benim bütün arkadaşlarımdan, bütün yoldaşlarımdan özel ricamdır, bu gemi limana götürülecek, sizlere emanettir. İktidar koltuğun, saltanatın elden gitme ihtimali güçlendikçe, her türlü çılgınlığı yapabilirler.”

Haberin Devamı

Ordu seçim kampanyasında

“Bizim ne sayın Öcalan’la ne Kandil’le Çözüm Süreci, barış süreci konusunda bir ayrılığımız, gayrılığımız yok. Silahların bırakılması lazım. Bu konuda hemfikiriz. Önümüzdeki günlerde HDP heyeti Ada’ya gittiğinde eğer İzleme Heyeti’yle beraber giderse demek ki sorun çözülmüş. Görünen o ki Mardin’de, Şırnak’ta, Hakkari’de senaryo ve göstermelik operasyonlarla, kışkırtmalarla ve Süleyman Şah Türbesi gibi çalışmalarla ordu, bizatihi seçim kampanyasına başlamış durumda.”