Gazete Vatan Logo

‘Devlet hiç olmadığı kadar halka yakın’

Diyarbakır’da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge halkının huzuru için hükümetin ve güvenlik güçlerinin ellerinden geleni yaptığını söyledi, “Her kim herhangi bir Kürt kardeşimin herhangi bir hakkını gasp etmeye kalkarsa karşısında önce beni bulur” dedi

‘Devlet hiç olmadığı kadar halka yakın’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Diyarbakır’da miting düzenledi. Erdoğan coşkulu kalabalığa hitap ederken, cezaevindeki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a yüklendi. Erdoğan, Diyarbakır’ın yapılan yatırımlarla Güneydoğu’nun İstanbul’u haline geldiğini anlattı, “Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir” mesajı verdi. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

‘Biz yaparız HDP yıkar’

Terör örgütüyle, hendeklerle, tehditle, yağmayla, haraçla aramıza girmeye çalıştılar. Diyarbakır belediyesi önünde anaları ağlattılar. Sizleri tarihinizden, kültürünüzden, ahlakınızdan, geleneklerinizden kopartıp marjinal örgütlerin kulu kölesi yaparak aramıza girmeye çalıştılar. Bizim meşrebimizde asla ayrımcılık yoktur. Diyarbakır bölgemizdeki illerimiz çoğu gibi ihmal edilmişti. Diyarbakır şu an yaptığımız yatırımlarla Güneydoğu’nun adeta İstanbul’u, İzmir’i haline geliyor. Diyarbakır’ın eski stadının yerine Millet Bahçesi yapacağız. Biz yaparız, işte bu HDP yıkar. Onlar bu ülkede yıkmak için var. Onlar buradaki evleri bombalamadılar mı, yıkmadılar mı, evlerin altından tüneller açmadılar mı?

Haberin Devamı

‘Diyar-ı huzur olsun’

Camilerimizi, evlerimizi yaktılar yıktılar. Bombaladılar. Biz istiyoruz ki Diyarbakır diyar-ı huzur olsun. Hükümetimiz ve başta İçişleri Bakanımız olmak üzere emniyetimiz, silahlı kuvvetlerimiz, bölge halkının huzuru için ellerinden geleni yaptılar. Bugün devlet hiç olmadığı kadar halkın yanındadır. Her kim herhangi bir Kürt kardeşimin herhangi bir hakkını gasp etmeye kalkarsa karşısında önce beni bulur. Artık hiçbir terörist gelip halkın yakasına yapışamıyor, haraç alamıyor. Kürt kardeşlerimin evlatlarını zorla alıp dağa götüremiyor. Artık hiç kimse gelip esnafımızın kepengini kapattıramıyor. Bütün bunları sizler için yaptık.

‘Eline 53 kardeşimizin kanı bulaştı’

“Ret ve inkar politikalarından eser kalmadı. Diyarbakır’da sokağa dökülen kimdi? Edirne’deki değil mi? Ne oldu 53 kardeşimiz orada öldürüldü şehit oldu. Yasin Börü evladımızı bunlar şehit etmedi mi? Şimdi ne olmuş? Cumhurbaşkanlığına aday olmuş. Şimdi bakıyorum hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirne’de beyefendiyi ziyarete gidiyorlar. Bay Muharrem onunla övünüyor. Ya ziyaret etsen ne yazar? Oradan sana ne gelecek? Sen benim halkımı ziyaret et. Bak bakalım bu halk sana ne diyecek? 53 Kürt kardeşimin kanı bu Demirtaş’ın eline bulaşmıştır, bunun bedelini er veya geç ödeyecektir. Yoksa tarih bunu affetmez. İnşallah 24 Haziran’da sandıkta benim o Kürt kardeşlerimin ölümüne zemin hazırlayan bu Demirtaş’a da hesabını soracaktır. Bak bugüne kadar ağzıma almadım ama o 53 kardeşim sebebiyle bunu ağzıma aldım. Yoksa muhatabım değil, hiç derdim de değil. Ama benim Kürt kardeşlerimi bunlar sömürdüler. Öyle saz alıp çalmakla benim Kürt kardeşlerime hizmet olmuyor.”

Haberin Devamı

Miting haritası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerde kullandığı TIR’ın içerisinde yer alan haritada vatandaşlara hitap edeceği Diyarbakır’ın üzerini raptiye ile işaretledi.

‘Biz Kürt sorunu yoktur demiyoruz’

“Coğrafyamızda ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin devleti. Kimse Kürtlere devlet aramasın. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Biz ‘Kürt yoktur’ demiyoruz. Türkiye’nin artık bu noktadan geri dönüşü mümkün değildir. Biz, Kürtlerin bizatihi kendilerini bir sorun olarak gören anlayışa nazire olarak ‘Kürt sorunu yoktur’ diyoruz. Herkes gibi sizlerin de özgürlüklerini güvence altına biz aldık. Bizim için asla değişmeyecek ve hep öyle kalacak olan resmi dilimiz Türkçe ne kadar değerliyse ana diliniz Kürtçe de o kadar değerlidir. Kazanılmış diğer özgürlükler de aynı şekilde ananızın ak sütü gibi sizlere helal olsun.”

Haberin Devamı