Gazete Vatan Logo

'Devlet düzeyinde yenilenme var'

Türkiye'nin 2013-2014 haritası...

Astrolog Hakan Kırkoğlu, Türkiye'nin 2013-2014 haritasına baktı. İşte Kırkoğlu'nun "yıllık haritada ülkemiz için yeni başlangıçlara, heyecan ve dinamizme işaret eden çok şey bulunuyor" diyen Milliyet'teki yazısı...

GÜNEŞ'İN DOĞUMU

Astrolojik açıdan her yıl Güneş’in doğum haritamızdaki konumuna gelmesi yeni bir döngüye işaret eder. Güneş dönüşü adı verilen bu teknikle o yılın öne çıkan temalarını daha iyi anlayabiliriz. Geçtiğimiz 29 Ekim'de ülkemiz açısından bir döngü niteliğini taşıyordu. Şimdi bu yıllık haritanın nelere işaret ettiğine bakalım. Ancak önce, 2013-14 döneminde 7’nci ev Oğlak temasının da dikkat çekeceği görülüyor.

KRİTİK, CİDDİ BİR DÖNEM

Yıllık düzeyde Oğlak burcunun dikkat çekmesi, bu dönemde ülkemizde devlete, yönetime, hiyerarşik konulara ilişkin pek çok konunun gündeme geleceğini anlatıyor. Önümüzdeki bir yılda gerek yerel seçimlerin gerekse cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yer alacak olması yönetim açısından kritik ve ciddi bir döneme doğru ilerlediğimizi açıklıyor.

ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ KISITLAYICI ŞARTLAR VAR

Öğrencilerle ilgili kısıtlayıcı şartlar var. Oğlak aynı zamanda ülkemiz haritasında muhalefeti, karşıtlıkları, açık düşmanlıkları, diplomasi ve ilişkileri anlatan evde yer alıyor. Bu nedenle önümüzdeki bir yıllık süre içerisinde başta diplomasi ve dışişlerini ilgilendiren koşulların oldukça ciddi sonuçları olabileceğini, bu alana gerçekçi bakılması gerektiğini gösteriyor.

BİTİŞLER VE BAŞLANGIÇLAR

Satürn ülkemizin haritasında toprağı, vatanı, güvenliği ve içişlerini anlatan 4’üncü evde yanan yolda yer aldığı için bu süreçte içişlerini ve iç barışı gerebilecek konuların son derece dikkat çekici olabileceğini vurguluyor. 4’üncü ev çoğu zaman seçimlerin olduğu dönemlerde de gündeme gelir, zira bu ev bitişler ve yeni başlangıçlarla yakından ilgilidir.

2013-2014 yıllık haritasında da yeni başlangıçlara, heyecan ve dinamizme işaret eden çok şey bulunuyor. Bu haritada Koç burcunda Uranüs’ün yükselmekte olduğunu görüyoruz. Bu yılın ana temaları içerisinde yenilenme, heyecan, reformlar ve başkaldıran enerjiler var. Yıllık Oğlak projeksiyonu da 10’uncu evde, güçlü ve yoğun dönüşümü açıklayan Pluton’la dikkat çekiyor. Yıllık haritanın köşelerinde öncü burçların yer alması, önümüzdeki bir yıl boyunca çok şeyin değişeceğini, yenileneceğini gösteriyor.

DEVLET DÜZEYİNDE DEĞİŞİM

Devlet düzeyinde yenilenme ve değişim dikkat çekiyor. Benzer şekilde, krizleri ve dönüşümü anlatan 8’inci evde yer alan Güneş ve Satürn yönetsel konular ve devlete ilişkin alanlarda yoğun bir yenilenmeye işaret ediyor.

İLETİŞİM RAHAT DEĞİL

Yıllık haritada Merkür iletişim kanallarını, ulaşımı, medyayı, eğitimi, öğrencilerle ilgili durumları açıklar. Bu haritada Merkür’ün geri harekette, Akrep’te Satürn’le birleşiyor olması medya açısından olumlu bir tablo çizmiyor. Eğitimde, basında, öğrencilerle ilgili konularda kısıtlayıcı şartlar, engeller var. Nitekim Merkür, su grubu burçlarda sağır kabul edilir. Sağır bir Merkür sözünü ettiğimiz konularda iletişimin rahat akmadığını ve sorunlara yol açabileceğini açıklıyor.

SANAT, SPOR VE EĞLENCEDE DIŞA DÖNÜK

Yıllık haritada halkın genel durumunu, toplumun sağlığını gösteren Ay ise parlak Aslan burcunda yer alırken, kendini ortaya koyan 5’inci evde duruyor. 5’inci ev halkın oyunu da temsil eder. Ay’ın bu konumu halkın kendine olan güveninin yüksek olacağını, kendini ortaya koyma yönünde olumlu şartlar bulabileceğini gösteriyor. Ay’ın Venüs’le uyumu da özellikle kadınlara ilişkin durumlara yapıcı bir gündem getiriyor. Bu ev aynı zamanda eğlence, yaratıcılık ve çocuklarla ilgili olduğu için sanat, spor ve eğlence konularında oldukça hareketli ve dışadönük bir atmosferin ortaya çıkabileceğini anlatıyor.

BAHARA DİKKAT

Önümüzdeki bir yıl boyunca devlete ait konular ve kritik gelişmeler özellikle 21 Aralık-
20 Ocak, 20 Mart-21 Nisan ve 22 Haziran-23 Temmuz dönemlerinde önemli aşamalardan geçebilir. Bu bakımdan bahar ayları dikkat çekiyor. Kuşkusuz bu süreçte, 1 Mart-20 Mayıs aralığında Mars’ın geri gideceğini görmekteyiz. Mars, yükselen Koç’un yöneticisi olarak geri gittiği bu süre boyunca bazı tekrarlara, tam olarak sonuç vermeyen durumlara ve huzursuzluklara neden olabilir. Mars’ın ülkemizin haritasında içişlerini, güvenliği ve toprağı ilgilendiren alanda geri gidecek olması, bahar aylarında terör ve çatışma içerebilecek durumlara da ışık tutuyor. Son derece hararetli ve ani olayların olacağı bir yıla doğru ilerlemekteyiz.

Haberin Devamı