Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Devamı var bitmedi aşkımız’

‘Devamı var bitmedi aşkımız’

Türkiye ‘kentli ozanı’nı o hoşlanmasa da gözyaşları içinde uğurladı. Kayahan yine yolu sevgiden geçenlerle buluştu. ‘Biriciği’ karısı ve binlerce seveni onu şarkılarıyla ve kırmızı karanfillerle yolcu etti

Yolu sevgiden geçenler uğurladı

Önceki gün hayatını kaybeden usta sanatçı Kayahan (66) dün Teşvikiye Camii’nden sanat camiasının ve hayranlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ölüm haberiyle sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğan Kayahan için önce Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı tabutla sahneye getirilen sanatçı için yapılan törende duygusal anlar yaşandı. Tabutunun üzerine ‘en kırmızısından karanfiller’ ve “Bizimkisi bir aşk hikayesi” şarkısı Beşiktaş marşına uyarlanan sanatçının tabutuna Beşiktaş atkısı da bırakıldı. Törende aile adına sanatçının eşi İpek Açar, kızı Aslı Gönül, ablası Şule Özgen taziyeleri kabul etti. Sabah saatlerinde düzenlenen törene geçtiğimiz günlerde ayağını kıran Sezen Aksu başta olmak üzere; Tarkan, Orhan Gencebay, Suat Suna, İskender Paydaş, Arif Sağ, İzzet Öz ve Hakan Peker gibi isimler ve çok sayıda hayranı katıldı.

İyi geceler der gibi...

Törende vakurluğunu koruyan Kayahan’ın eşi İpek Açar, usta sanatçının “Aklım sende kalır, sakın ağlama/ İyi geceler der gibi uğurla beni” sözlerini dinlemeye çalıştı ve elinden geldiğince metanetli durdu. Cenaze töreninin ardından kırmızı karanfiller bırakarak eşiyle vedalaşan İpek Açar’ın yanından kızı Aslı Gönül ayrılmadı. Cemal Reşit Rey’de yapılan törende mikrofon uzatılan Açar, “Konuşamayacak kadar üzgünüm. Anlayışınız için sağ olun” dedi. Tören boyunca sessizce vedasını yapan Açar, sadece taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Yarım kalan Beste’leri

Kayahan’ın kızı Beste Açar Haravon, babasının hastalıkla çok savaştığını söyleyerek “Hiç hastalıktan konuşmadı. Ben çok duygusal bir insanım, ağlardım. Bana hep kızardı, ‘ağlama bu hayatın gerçeği ben bunu bir şekilde atlatacağım’ diye. Ve sözüm var ağlamamak için o yüzden tutuyorum kendimi. ‘Her ölüm erken’ demişti Yaşar Kemal’in öldüğü gün. Çok erken, daha 66 yaşındaydı. Onun da dediği gibi her bestecinin hayatının son anına kadar yarım kalan bir bestesi vardır. Olsun, bana hep en güzel bestem derdi. Biz varız işte...” dedi.

Haberin Devamı

Yalnız bırakmadı

Cemal Reşit Rey’deki törende güçlükle ayakta duran Nilüfer’in ağzından sadece, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ustanın verdiği konser le ilgili “İyi ki yaptık o konseri” sözleri döküldü. Orhan Gencebay ise kızı Beste’yi teselli ederken kendi de ağladı. Sanatçı dostları aileyi yalnız bırakmadı.

Deniz görüyor...

Cenaze namazının ardından Kayahan’ın tabutu, “Beni deniz gören bir yere gömün” vasiyeti üzerine Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene, ailenin isteği üzerine çelenk gönderilmezken, Mehmetçik Vakfı’na bağış yapıldı.

‘Seyircisiyle vedalaşmadan gitmedi’

- Deniz Seki: Hapisteki sanatçı twitter sayfası aracılığıyla “Kalbim acıyor... Büyük usta Kayahan’a Allah’tan rahmet diliyor, ailesi ve tüm müzikseverlere de başsağlığı diliyorum. Tüm dualarım Kayahan abimle... Deniz Seki” notu yayınladı.

- Arif Sağ: Kayahan çok güzel şeyler yaptı, çok güzel şeyler bıraktı. O bir metottu, bir okuldu. Kayahan’ın şarkılarını herkes anlıyordu. Kayahan ortak kültürü yakalamıştı. Türkiye’nin ortak zevklere ihtiyacı var. Ortak zevk barışı getirir. Kayahan durumunu biliyordu...

Haberin Devamı

- Suat Suna: Bir sanatçı kaybı yaşıyoruz ama benim için bir baba kaybı. Son konseriyle ilgili çok konuştuk rahatsızlığı ileri boyuttaydı. Bu konserin yapılması sağlık açısından iyi değildi ama o bunu yapmak istedi. Çünkü seyircisiyle vedalaşmak istiyordu. Hastalığının durumunu fark etmesi ve seyircisiyle buluşmak istemesi çok dramatik.

- Hakan Aysev: Onun değimiyle o adını gerçekten göklere ve yüreklere yazdı. Ne kadar gönül adamı ne kadar muhabbet insanı olduğunu gördüm. Veda konseriydi. Orada gerçekten ‘ben gidiyorum’ dedi. Helalleşti. Herkes ona hakkını helal etti.

- Yeliz: Hani bir sevgiliden ayrıldığınızda bir şey duymak istersiniz ya da başka bir acınızda bir şey yazmak istersiniz, yazamazsınız işte onu yazan Kayahan’dı.

- Yonca Lodi: ‘Gözlerinin Hapsindeyim’i söylemiştim. Bu şarkıyı söyler misin dedi? “Peki öğretmenim” dedim, söyledim gönderdim. “Çok güzel olmuş” mesajı telefonumda hala, silmeyeceğim. Gençliğimizin, çocukluğumuzun fon müziğidir Kayahan. Hep söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak, Kayahan’ın müziği de sonsuza kadar yaşayacak.

Haberin Devamı

- Selçuk Ural: Karanlık odada, gitarı, sigarası, yüzlerce beste yaptı. Türkiye’ye söyletti. Hakikaten yeri dolmayacak, asırlar boyu şarkıları söylenecek bir efsaneydi.

- Eda Özülkü: Hepimize birer ders niteliğinde bütün şarkıları, düzenlemeleri, notaları. Çok üzgünüz, ama şarkıları onu yaşatacaktır.

- Metin Özülkü: Bir yol dostumuzu kaybettik. Birçok sanatçı arkadaşımızla şarkılar yapıyoruz, söylüyoruz ama lider olmak çok başka. Kayahan abi son dönemde Türk pop müziğinin lideriydi, hepimizin abisiydi. Duayen kelimesini sonuna kadar hak eden ender insanlardan biriydi. Benim ayrıca çok sevdiğim bir abimdi ama Türk pop müziğinin babasıydı.

- Özdemir Erdoğan: Ancak öldükten sonra güzel sözler söylüyoruz ‘Bir yıldız daha kaydı’ diye. Bir Kayahan bir daha gelmeyecek.