Gazete Vatan Logo

'Derin koridorları biz deşifre ettik'

‘Biz Ankara’nın derin koridorlarını deşifre ettik’

Başbakan Erdoğan, İstanbul Kadıköy Ayrılık Çeşmesi İstasyonu’nda düzenlenen “Marmaray’da ilk ray kaynağı töreni”nde yaptığı konuşmada, “1860 yılında hayali kurulan, taslağı hazırlanan bir projeyi, 150 yıllık bir hayali, nihayet rayların döşenmesi aşamasına kadar getirdik” dedi ve şöyle devam etti:

TÜRKİYE PROJESİ: Bu bir İstanbul Projesi değildir. Marmaray, bir Türkiye projesidir. Avrupa ve Asya’yı birleştiren, kıtalararası bir projedir, Marmaray bir dünya projesidir. Marmaray Projesi kapsamında, Asya ve Avrupa yakalarında 40 adet istasyon inşa ediyoruz. 76,3 kilometre uzunluğundaki hattın, 13,6 kilometresi yer altında, denizin altında inşa ediliyor. Tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacak. Her 2 dakikada bir tren bu hatlar üzerinde hareket edebilecek. Proje tamamlandığında, Üsküdar Sirkeci arası sadece 4 dakikada alınabilecek. Söğütlüçeşme’den Yenikapı’ya 12 dakikada, Bostancı’dan Bakırköy’e 37 dakikada, Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada ulaşmak artık mümkün hale gelecek. Şu anda İstanbul’da, şehir içi ulaşımda raylı sistemin payı yüzde 8. Marmaray tamamlandığında bu oran yüzde 28’e yükselecek. İnşallah, Marmaray’ın devreye girmesiyle birlikte, İstanbul trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Hiç kimse ülkeye umutsuzluk, karamsarlık pompalamasın.

KARA SENARYOLAR: Hiç kimse, yürütülen karalama kampanyalarına, üretilen kara senaryolara, acı hadiseler üzerinden yapılan istismar girişimlerine kulak asmasın. Biz, Ankara’nın dehlizlerinde, labirentlerinde, derin koridorlarında kaybolmadık. Tam tersine tüm o dehlizleri, labirentleri, derin koridorları ve derin ilişkileri deşifre ettik. 9 yıl boyunca Ankara milletin iradesi yönünde dönüşmüştür. 9 yıl boyunca Ankara’yı dönüştüren bizim Hükümetimiz olmuştur. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi temsil ettiği millet için çözüm üretiyor. Bugün milletin yargısı, milletten aldığı güçle, millet adına, tarafsız, bağımsız, bağlantısız şekilde adalet üretiyor. Bugün ülkenin kurumları, uyum içinde, koordinasyon içinde, kendi görev sınırları dahilinde işlerini yapıyor.

YÜRÜYORUZ: Biz pembe tablolar çizmiyoruz. Ama kararlılıkla, sabırla, cesaretle, mevcut aksaklıkları tamamlıyor, adım adım geleceğe, adım adım 2023’e yürüyoruz. Nasıl okullar inşa ediyorsak, hastaneler inşa ediyorsak, konutlar, yollar, hızlı tren hatları inşa ediyorsak, nasıl böyle, Marmaray gibi şaheserler inşa ediyorsak, demokrasi yolunu, demokrasi otobanını en güçlü şekilde inşa etmeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı