Gazete Vatan Logo

‘Derdim intikam değildir’

Yalova’da yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Ben Anayasa Mahkemesi’ne başkan seçilmeyeceğim. Derdim ‘intikam’ değildir, derdim rövanş değildir. Derdim, ‘devr-i sabık yaratmak’ değildir” dedi

‘Derdim intikam değildir’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bayram namazını memleketi Yalova’nın Elmalık köyündeki camide kıldı. Namazın ardından cami çıkışında köylülerle bayramlaşan İnce, köy mezarlığına giderek babası Şerif İnce’nin mezarında dua okudu. İnce, mezarlık ziyaretinin ardından annesi Zekiye İnce’nin elini öptü. İnce daha sonra evinin bahçesinde, yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Seçilmesi halinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yargılanıp yargılanamayacağı ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan İnce, şunları söyledi:

‘Yargıç olmayacağım’

Ben Anayasa Mahkemesi’ne başkan seçilmeyeceğim. Bu seçimde yargıç da olmayacağım. Ben Allah’ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçileceğim. Cumhurbaşkanının da Erdoğan’ı ya da başka birini yargılamak gibi bir görevi yoktur. Derdim ‘intikam’ değildir, derdim rövanş değildir. Derdim, ‘devr-i sabık yaratmak’ değildir. Ben bağımsız bir yargı oluşmasını için çalışacağım. Bu bağımsız yargı Erdoğan’ı yargılar yargılamaz ben onu bilemem. Ama o bağımsız yargının beni de yargılayabilme ihtimalini düşüneceğim.

Haberin Devamı

Yalova seçimi örnek

“Sandıklarda şaibe olacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna yanıt veren İnce, “Seçimde sandıklara sahip çıkacağız. Bunun örneği var. Yalova seçimleri bunun en güzel örneğidir. Yalova seçimlerinde ne yaptıysak aynısını yapacağız. Milletimizin hiç kuşku duymamasını istiyorum” dedi.

“Erdoğan’a mesajınız nedir?” sorusu yöneltilen İnce, “Rahat olsun. Hiç moralini bozmasın. Benim Cumhurbaşkanlığımda Erdoğan da rahat edecek. Çünkü ben demokrat bir Cumhurbaşkanı olacağım ve Erdoğan’ın eski bir Cumhurbaşkanı olarak hiç huzursuz olmasını gerektirecek bir durum yok” diye konuştu.

‘Bu sefer sökmeyecek’

HDP’nin baraj altında bırakılmasıyla ilgili Erdoğan’ın konuşması ve seçim güvenliğiyle ilgili soruya ise Muharrem İnce, “Erdoğan’ın o görüntülerini izledim. Türkiye adına üzüldüm. Türkiye’yi kimler yönetiyor? Demokrasiden nasibini almamış bir insan. Şimdi medet umuyor bunlardan. Çünkü demokrasiyi içselleştirmemiş, buna inanmıyor. İnanmadığı için bir takım partileri baraj altında bırakmayla, Ali Cengiz oyunlarıyla başarılı olabileceğini düşünüyor ama bu sefer sökmeyecek” diye yanıt verdi. Suruç’ta yaşanan olaylarla ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan İnce, “Üzgünüm. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet diliyorum. Bunların olmaması lazım” dedi.

Haberin Devamı

‘Bedelli’yi tek şartla çıkarırız’

İnce, gazetecilerle buluşmasının ardından memleketi Yalova’da mitingde konuştu. Bedelli askerlikle ilgili teklifini açıklayan İnce, “Bedelli askerlik konusuna sıcak bakmıyorum. Ama toplumun da bir gerçeği. Bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerliği bir şartla çıkarırız. Toplanan parayı üçe böleceğiz. Üçte birini er olarak askere gidenlere vereceğiz, üçte birini şehit ve gazi yakınlarına, üçte birini savunma sanayiine. Teklifim bu. Gönlüm razı değil, ülkenin gerçeği bu. Ancak bu şartla kabul edebilirim” diye konuştu.