Gazete Vatan Logo

‘Deniz Kuvvetleri imamı’ itiraf etti

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri’ndeki subaylardan sorumlu imamı olduğu öne sürülen Orhan Sipahioğlu: Darbeyi yaptıran Fethullah Gülen’dir. Talimatı Gülen verdi

‘Deniz Kuvvetleri imamı’ itiraf etti

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan ve örgütün “Deniz Kuvvetleri’ndeki subaylardan sorumlu imamı” olduğu iddia edilen eski Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu, darbe girişiminin talimatını Fethullah Gülen’in verdiğini söyledi.

‘İmam olmadım’

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında “terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanan Sipahioğlu, savcılık ifadesinde, “Darbeyi yaptıran Fethullah Gülen’dir” ifadesini kullandı. Gülen ile birlikte 2012 yılında resim çekildiği ve ordudan birlikte atıldığı Emir Altıntaş’ı tanımadığını savunan Sipahioğlu, “Fethullah Gülen cemaatinin gönüllü bir hizmet cemaati olduğuna inandım ancak 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasında başta ABD ve İsrail olmak üzere dış ülkelerin güdümünde olan ve Türkiye aleyhinde çalışan bir terör örgütü olduğunu anladım. Ordudayken deniz subayları imamı olmadım, bugüne kadar hiçbir zaman FETÖ/PDY yapılanması içerisinde olmadım” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Fotoğrafları çıktı

Sipahioğlu’nun bilgisayarında Gülen ve Emir Altıntaş ile birlikte çekilmiş fotoğraf bulundu. Deniz Kurmay Binbaşı iken 1994’te TSK’dan ihraç edilen Sipahioğlu, geçen yıl Gebze Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmıştı. Yazar Nurettin Veren, katıldığı bir TV programında Sipahioğlu ile ilgili, örgütün “Türk Deniz Kuvvetlerindeki subaylardan sorumlu imamı” olduğunu ileri sürmüştü. Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıddık İlgar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Sipahioğlu, İstanbul’un Beykoz ilçesindeki evinde gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.