Gazete Vatan Logo

Milyonlar Yenikapı'da toplandı!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" sona erdi.

Milyonlar Yenikapı'da toplandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla sona eren miting alanını boşaltan vatandaşlar, deniz ve karayoluyla bölgeden ayrıldı.

Yenikapı Marmaray, Aksaray metro ve tramvayı hatlardaki aşırı yoğunluktan dolayı girişler kontrollü sağlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri de miting alanı ve çevresinde temizliğe başladı.

Bazı vatandaşlar, alandaki sahne önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Bu arada miting sırasında "Gençlik başkomutanın emrinde" yazan büyük bir pankart meydanda elden ele dolaştırıldı.

Mitingde, "Vampir Batı, bu millete diş geçiremezsin", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" pankartları ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün lideri Fetullah Gülen'in kuklası dikkati çekti.

5 MİLYON KİŞİ KATILDI

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığı bildirildi.

LİDERLERDEN TARİHİ FOTOĞRAF

Yenikapı'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir süre başbaşa sohbet etti ve Anadolu Ajansı bu tarihi anı fotoğrafladı.

Haberin Devamı

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

LİDERLER VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİLYONLARI SELAMLADI

16.50 Başbakan Binali Yıldırım, helikopterle Yenikapı'ya geldi. Yıldırım'ın helikopterine Sikorsky tipi askeri helikopter eşlik etti. Sırasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan platformun üstüne çıkarak, milyonlarca demokrasi sevdalısını selamladılar.


17:10 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle miting alanına geldi

17.04 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yenikapı'daki miting alanına geldi.

17: 35 Miting alanında önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktı, vatandaşları selamladı.

18:15 İstiklal Marşı okundu. Bütün liderler aynı karede göründü.

Haberin Devamı

18:30 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kürsüde dua okuttu.

HAVADAN ÇEKİLMİŞ İLK GÖRÜNTÜ

DEV MEHTER TAKIMINDAN GÖRKEMLİ GÖSTERİ

Miting alanında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Mehtar Bölümü bir gösteri yaptı. Şehitleri anmak amacıyla mehter takımında 240 mehteran bulunuyor. Yüzbinlerce vatandaşın Kazlıçeşme'den miting alanına yürüyüşü sürüyor.

"TÜRK BAYRAĞI DIŞINDA BAYRAK OLMASIN"

Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu. Alandaki görevlilerden kurallara aykırı bayrak ve flamaların toplanması istendi. Arama yapan görevlilere arama noktasından geçişlerde Türk bayrağı dışındaki bayrak flama ve dövizlere izin verilmemesi istendi. Miting alanında Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, hatta özgür Suriye Ordusu'nun bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti.

KONUŞMA PROGRAMINDA DEVLET PROTOKOLÜ UYGULANACAK

Liderlerin konuşmalarında devlet protokolü uygulanacak. Sırayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşacak. Mitinge ayrıca başta Genelkurmay başkanı Org. Hulusi Akar olmak üzere TSK’nın komuta kademesinin de tam kadro katılacağı belirtildi.

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ PROGRAM AKIŞI

Haberin Devamı

17:15: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

-Kur'an Tilaveti ve Dua

-Gazi (15 Temmuz Gazi)

- Devlet Bahçeli MHP Genel Başkanı

- Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı

- Binali Yıldırım Başbakan AK Parti Genel Başkanı

- İsmail Kahraman TBMM Başkanı

- Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı

KALPAKLI ATATÜRK POSTERİ

Miting alanında kürsünün hemen yanına aynı büyüklükte, kalpaklı Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle Türk bayrağı asıldı.

GÜVENLİK İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ YENİ KAPI AÇIKLARINDA

Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00'den itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

3.5 MİLYON KİŞİ BEKLENİYOR

Haberin Devamı

Son yılların en kalabalık ünlü grubunu aynı platformda buluşturacak mitinge 3.5 milyon vatandaşın katılması bekleniyor. Toplu taşıma ise ücretsiz hizmet sağlayacak.Törenin sanatçı organizasyonunu üstlenen yapımcı Polat Yağcı etkinlik ile ilgili şunları söyledi: "Halkımızın tüm dünyaya verdiği demokrasi dersi, yeni bir boyut kazanacak. Sanatçılarımızın birçoğu, bu önemli gün için konserlerini erteledi, seyehatlerini iptal etti. Eminim halkın takdirine mazhar olmuş sanatçılarımız bu tarihi güne eksiksiz katılacaklardır. Biz de 100 kişilik ekibimizle bu önemli görevin altından kalkmaya çalışacağız. Gün; birlik olma ve daha çok çalışma günü. Bu halk bunu fazlasıyla hak ediyor"

5 TEKNE VE VALE HİZMETİ

Ünlü isimler çevrede oluşabilecek trafik yoğunluğu sebebiyle etkinlik alanına deniz yolu ile gelecek. 500 kişiyi taşıyacak olan 5 tekne Etiler Bebek'ten kalkıp Yenikapı'ya ulaşacak. Ünlüler için 25 kişilik bir vale ekibi de Bebek'te hizmet verecek.

SADECE TÜRK BAYRAĞI OLACAK

Hiçbir siyasi partinin amblem, flama ve bayrağının olmayacağı, sadece Türk bayraklarının dalgalanacağı Yenikapı Mitingi'nin Türkiye tarihinin en büyük mitinglerinden birisi olması bekleniyor. Mitingde 15 bin polis ile 15 bin sivil görev alacak.

KONUŞMA PROGRAMINDA DEVLET PROTOKOLÜ UYGULANACAK

Liderlerin konuşmalarında devlet protokolü uygulanacak. Sırayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşacak. Mitinge ayrıca başta Genelkurmay başkanı Org. Hulusi Akar olmak üzere TSK’nın komuta kademesinin de tam kadro katılacağı belirtildi.

Yenikapı'da metro istasyonunun duvarlarında darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı.


CHP YÜRÜYÜŞÜ İPTAL ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, yaptığı açıklamada, emniyet yetkililerinin uyarıları doğrultusunda Şişhane'den miting alanına gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüşün iptal edildiğini bildirdi. Miting için geniş bir katılım organizasyonu yaptıklarını belirten Canpolat, "Binlerce partilimiz, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle Yenikapı'da olacak" dedi.

MİTİNG ALANINA ULAŞIM BÖYLE SAĞLANACAK

Yenikapı'da bugün gerçekleştirilecek tarihi mitinge ulaşım İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor. Mitinge Anadolu ve Avrupa yakasından otobüslerle ulaşılabiliyor. Farklı noktalardan miting alanına ring seferleri yapılıyor. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edilirken, engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı. Kazlıçeşme, otobüsler için park alanı olarak belirlendi. Otobüslerle gelen katılımcılar Kazlıçeşme’den Yenikapı miting alanına yürüyerek gidiyor. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapıyor. Deniz yoluyla miting alanına ulaşım kiralanan 50 deniz aracı ile sağlanıyor. Deniz yoluyla 12 noktadan ulaşım sağlanıyor. Bakırköy, Silivri, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket ediyor. Metrobüs, Marmaray ve metro hatları da saat 24.00'e kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek. Alana gitmek isteyen katılımcılar için aktarma noktaları, ana istasyonlar ve miting alanına yakın metro duraklarından ring seferleri de yapılıyor.