Gazete Vatan Logo

‘Demokrasi oksijen çadırında’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin parti programından bölümler okuyarak, “Düşüncelerini özgürce açıklayan akademisyenler kapının önüne kondu. Bugün kuvvetlerin birliği var, demokrasi oksijen çadırında” dedi

‘Demokrasi oksijen çadırında’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün TBMM’de Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi Dörtlü Final kupasını kazanmasını kutlayarak başladığı partisinin grup toplantısında, İngiltere’deki saldırıyı da kınadı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Sözcü’ye sahip çıktı

Sözcü Gazetesi’ne operasyon yapıldı. Sözcü halkın sözcüsüdür, halk adına yayın yapar, halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Cumhuriyet savcısı iradesini saraya teslim etmişse o sarayın savcısıdır. FETÖ’cü arıyorlar. Sen FETÖ’cü arıyorsan Bakanlar Kurulu’na, Ak Parti Grubu’na, saraya bakacaksın. Biz senin ne haltlar ettiğini, Türkiye’yi nasıl 15 Temmuz darbe girişimine teslim ettiğini gayet iyi biliyoruz. Bunları soruşturacak yürekli bir savcı var mı?”

“15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra, bunun da ipliğini çıkaracağız pazara, binlerce mağdur yarattılar. FETÖ’cü diye baklavacı, çikolatacı, esnaf, sanayici, er, erbaş, subay, hâkim, kaymakam, savcı, vali buldular, siyasetçi bulamıyorlar. Nerede bu darbenin siyasi ayağı? Siyasi ayağını gizliyorlar. Bugün ağır ağır ipuçları çıkıyor ortaya. 15 Temmuz, karşı darbe girişimidir. FETÖ’cünün en büyüğü sensin.”

Haberin Devamı

‘Oligark oldu’

“Size kısaca bir partinin nerelerden nerelere savrulduğunu anlatacağım. Bir partinin demokrasi diye yola çıkıp totaliter bir rejimi savunur noktaya nasıl geldiğini anlatacağım. 14 Ağustos 2001; Erdoğan, ‘Bugün Türk siyaset hayatına lider oligarşisinin çöktüğü gün olarak geçecektir’ diyor. Bugün, tam bir dikta yönetimi. Oligarşiyi çökertecekti, oligark oldu. (AK Parti programından bölümler okuduktan sonra) Bugün hapishanelerde 221 bin 607 kişi var. Yolsuzluklar sıradanlaştı. Türkiye, Avrupa’nın en büyük kara para aklayıcısı ülke konumundadır. Düşüncelerini özgürce açıklayan akademisyenler kapının önüne kondu. 150’nin üzerinde gazeteci hapiste. Bugün kuvvetlerin birliği var, demokrasi oksijen çadırında. Bir parti düşünün parti programında demokrasiden söz etsin, 16’ncı yılın sonunda dikta rejimi olarak ortaya çıksın.”

Kim oluyorsun Vali Bey!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin’e sert tepki gösterdi: “Geçen hafta 19 Mayıs’ı kutladık, Beşiktaş belediyemize valilik, izin vermedi, bunun üzerine başkanımız ilan verdi. Toplumu tahrik edici ilan verdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı. Sen kim oluyorsun Vali Bey de geri adım atacağımızı düşünüyorsun. Asıl toplumun huzurunu bozan sensin. 19 Mayıs’ı kutlamak ne zamandan beri suç oldu? Valiysen valiliğini yapacaksın. Bize sarayın değil, devletin valisi lazım.”

Haberin Devamı

‘DEAŞ’ı beslediler’

“Bunlar sadece terör örgütlerine sıcak davranmadılar, bazen onları beslediler. Biri de DEAŞ terör örgütü. 18 Mayıs 2017’de AKP’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Gaziantep’teki DEAŞ saldırısı olana kadar sabrettik. Orada 53 vatandaşımız öldürüldükten sonra artık daha duramayız dedik’ diyor. Bir terör örgütüne sabır gösterilir mi? Yüzlerce vatandaşın ölümünü hangi gerekçeyle beklediler, çünkü ideolojik akrabalıkları vardı. DEAŞ, El Nusra, bütün radikal gruplara silah gönderdiler.”