Gazete Vatan Logo

'Demek ki montaj değil!'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Ses kayıtlarını sızdıranları tespit ettik’ açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı Atalay’ın Başbakan’ın ‘montaj’ iddiasını yalanladığını savundu. Kılıçdaroğlu ‘Demek ki bu kayıtlar doğru’ dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Karaman ve Antalya’da partisinin düzenlediği mitinglerde konuştu. Mevlana’nın hakka yürüdüğü gün olan 17 Aralık’ta, Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı gün, yolsuzlukların ortaya çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “17 Aralık Şeb-i Arus günü, Mevlana’nın hakka yürüdüğü gün, bütün Türkiye değişti ve yeni bir tablo ortaya çıktı. Hükümet koltuğunda oturanların devleti nasıl soydukları ortaya çıktı.”

Antalya’da konuşurken sözü ’Hırsız Tayyip’ sloganıyla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu sloganı atarsanız patentini alır. Bir daha atarsınız sizden parasını alır. Dolar bunun için her şeydir, para bunun için her şeydir. İnsanının ölümüne üzülmez ama seramik kırılır ona üzülür” dedi. Türkiye’de ’kanser gibi bir hücrenin’ bulunduğunu savunan Kılıçdaroğlu’nu bunun ’kirli siyaset’ olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık günü geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerini Antalya’dan da eleştirdi. “Dünyada bir başbakanın oğlunun evinde dağıtıldıktan sonra 30 milyon avro para kalır mı? Paranın tamamı 1 milyar dolar civarında böyle bir tabloyu kabul ediyor musunuz?” diye sordu.

‘Yalanla iman bir arada olmaz’

Başbakan Erdoğan’ın aksine o görüşmelerin montaj olmadığını savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın önceki gün yaptığı “Ses kayıtları sızdıranları tespit ettik” açıklamasını hatırlatarak, “Demek ki doğru?” dedi.

Fezlekelerde eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın 52 milyon dolar, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in 10 milyon dolar, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın 1.5 milyon dolar rüşvet almakla suçlandığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Peygamberimizin bir sözü var, ’Yalanla iman bir arada olmaz’ diyor. Yalancıdan ve hırsızdan bırakın başbakanı siyasetçi olmaz” diye konuştu.

’Gülen cemaati ile flörtümüz yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam katıldığı CNN Türk canlı yayınında da soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, bir süre önce yaptığı provokasyon uyarısına ilişkin olarak, “Kendisini devlet sanan bir iktidar, oradan gitmek istemiyorsa, normal seçimlerde sağlıklı işleyen bir mekanizma içinde gideceğini düşünüyorsa, gitmemek için her türlü provokasyona başvurur. Burak Can nasıl öldürüldü? Önce elektrikler kesildi, sokak tümüyle karanlık oldu, hayatını kaybetti. Ne söylediler. ‘Katili Kemal Kılıçdaroğlu’dur’ dediler. İşte provokasyon” dedi.

Kılıçdaroğlu, Gülen cemaatiyle ortak hareket ettikeri iddiasına ise şu karşılığı verdi: Gülen cemaatiyle herhangi bir flörtümüz, birlikteliğimiz söz konusu değil... Gülen cemaatiyle bizim aramızda hiçbir şey yok, bir araya gelme, oturup konuşma söz konusu değil. Paralel devlete de karşıyız.

17 Aralık operasyonu bize örtülü bir paralel devlet gösterdi. Yolsuzluk yapma konusunda Başbakandan tutun genel müdüre kadar inen bir paralel yapıyı gösterdi. Bu yolsuzluk olayının ortaya çıkmasının ardından hedef paralel yapı oldu.”

Haberin Devamı