Gazete Vatan Logo

‘Dede, ne olur annemi affet’

Özbekistan lideri İslam Kerimov’un kendi adını taşıyan torunu, dedesinden ev hapsinde tuttuğu annesi Gülnara Kerimova’yı affetmesini istedi

‘Dede, ne olur annemi affet’

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un aylardır devam eden aile krizine torunu da dahil oldu. İngiltere’de üniversite eğitimi alan İslam Kerimov Jr dedesinden, 8 ayı aşkın süredir başkent Taşkent’te ev hapsinde tuttuğu annesi Gülnara Kerimova ve kız kardeşini affetmesini istedi.

Torun Kerimov, BBC televizyonuna verdiği röportajda dedesine seslenerek, “Sen de kalbinin derinlerinde bizim asla sana karşı çıkmayacağımızı biliyorsun. Annemi ve kız kardeşimi serbest bırak. Bize, hayatımız boyunca bildiğimiz dedemiz olduğunu ispat et” diye konuştu.

İş anlaşmaları yüzünden

Uzun yıllar Özbekistan’ın maden ve telekom gibi önde gelen sektörlerinde iş yapan Gülnara Kerimova ile babasının arası, geçtiğimiz aylarda bozulmuştu. Kerimova, ülkenin istihbarat başkanı Rüstem Inoyatov’un babasına darbe planladığını öne sürmesinden kısa süre sonra ev hapsine alınmıştı. Kerimov’un, kızının Avrupa ülkeleriyle yasal sorunlara neden olan tartışmalı iş anlaşmalarına tepki olarak da böyle bir karar almış olabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı