Gazete Vatan Logo

'Dayayın gitsin, bir şey olmaz'

Un, tuz ve şeker kullanarak hazırladıkları sahte temizlik malzemelerini satan çete polis baskını ile çökertildi.

Operasyon sonunda, çete üyelerinin para için insan sağlığını nasıl tehlikeye attığı ortaya çıktı. Belirlenen bir telefon görüşmesine göre, bir çete üyesi arkadaşını arayarak "Şampuanı denedim. Gözlerimi yaktı. İnsanları öldürmesin" dedi. Telefonun diğer tarafındaki çete üyesi ise bu uyarıya "Dayayın gitsin. Bir şey olmaz" diye karşılık verdi. Başka bir tespite göre de şüpheliler "Gözümü yaktın ne kattın buna?" ve "Boşver birşey olmaz ölmezsin" diye konuştu.

KEPEK YAPTI, OPERASYON BAŞLADI

Bir emniyet amiri marketten her zaman aldığı şampuanın kepek yaptığını fark etti. Emniyet amiri kullandığı ürünü analiz ettirdi. Şampuanın sahte olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi.

Markete giden ekipleri ürünleri getiren kişileri tespit etti. Küçükçekmece'deki depoya ulaşan polis, mahkemeden teknik ve fiziki takip izni aldı. Operasyon sonunda 16 ilde tespit edilen 217 adrese 500 polisin katıldığı eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda 4'ü kadın 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltında alınanlardan Mehmet Ali K.'nın çeteyi yönettiği anlaşıldı. Mehmet Ali K.'nın aynı suçtan sabıka kaydının bulunduğu da ortaya çıktı.

6 KAMYON DETERJAN ELE GEÇİRİLDİ

Baskınlarda yurtdışına gönderilmeye hazır 6 kamyon deterjan malzemesi ele geçirildi. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki (Vatan Caddesi) İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada şüphelilerin hazırladıkları ve içine un, tuz, ve şeker kattığı temizlik malzemelerini ünlü markaların adı yazan torbalar içinde sattıkları ortaya çıktı. Aynı malzemelerin TIR'larla Romanya'ya götürülerek burada da satıldığı anlaşıldı.

Polisin sahtesi yapılan marka temsilcileriyle görüşmesi üzerine adı geçen şirketler de şikayetçi oldu. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, gözaltı sayısının ilerleyen zaman içinde 100'ü aşacağı söyledi.

Haberin Devamı