Gazete Vatan Logo

'Davutoğlu Türkiye'yi yönetmekten aciz'

"Vesayet altında başbakanlar görev yapmaz" diyen CHP?lideri Kılıçdaroğlu Türkiye'nin Orta Doğu'nun parçası olan bir ülke haline geldiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yapılan Parti Meclis toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. "12 yılda AKP’nin geldiği nokta devlet partisine dönüşmüş olmasıdır. Devleti yöneten değil kendisi devlet olan bir parti konumuna gelmiştir" diyen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

'Batı'nın parçasıyız'

“AKP devletine karşı mücadele ettiğimizi herkesin bilmesini isterim. Biz Batı'nın bir parçasıyız, 200 yıllık mücadele bunun üzerine inşa edildi. Geldiğimiz nokta uygar dünyadan kopan, Orta Doğu'nun parçası olan ülke konumuna geldik. Bir başka önemli gerçek, Davutoğlu Türkiye’yi yönetmekten aciz. Başbakanlık koltuğu da boş, cumhurbaşkanlığı koltuğu da boştur. Davutoğlu’nun görev alanını abisi belirlemiş, onun dışına çıkamıyor. Devleti yöneteceksen adam gibi yönet, yönetmeyeceksen o koltuğu boşalt. Vesayet altında başbakanlar görev yapmaz. Kimin koltuk değneği olacaksın sen? İçerde çuvalladınız, dışarda da çuvalladınız."

Haberin Devamı

'İmralı'ya koştular'

"Çözüm sürecinde de çuvalladılar. Olaylar büyüdü, önleyemediler. Koşa koşa İmralı’ya gittiler, Öcalan’a gittiler. Yalvardılar yakardılar. Görüşmeler sağlandı olaylar bitti. Bana sen sus diyor, önce sen sus. Aklını başına topla, devleti adam gibi yönet. Yönetmiyorsan o koltuğu bırak."

Ak Saray'a gidenler kirlenecektir
"Önümüzde Cumhuriyet Bayramı var. Davetler geldi. Bizi Ak Saray’da bekliyorlarmış. Gitmeyin, kirlenmeyin. Gidenler kirlenecektir. Kaçak bir bina. Orada cumhuriyet kutlayacaklarmış. Alın teri ve gözyaşıyla kurulan cumhuriyeti mi, yolsuzlukların başkenti yaptıkları orayı, Ak sarayı, o cumhuriyeti mi? Yolsuzluklarını kutlasınlar orada. Dört bakanı çağırsınlar, Rıza Zarrab’ı çağırsınlar. Neymiş (savcı) dava açacakmış. Açmazsan namertsin sen. Sen savcı falan değilsin. Sen hırsızların avukatısın."
Haluk Koç: Yezid çizgisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yazılı açıklamayla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasına tepki gösterdi. Koç, şöyle dedi: "Siz hırsızları, rüşvet alanları, korumak talimatıyla göreve getirildiniz. Bütün bu baş eğen, sessiz, mahcup tavrınızı CHP'ye saldırarak örtemezsiniz. Yedek parça gibi başbakanlık yapılmaz. Ayrıca başbakanların, bu gerekçeler kendilerine hatırlatıldığında, saçmalama hakları yoktur. Söylenenleri bile bile çarpıtarak, işine geldiği gibi siyaset meydanında ifade etme çirkinliği sergileyemezler. Hele hele Muharrem ayına girdiğimiz şu günlerde Yezit çizgisini hatırlatan, söz, eylem ve planların perde arkasında savunucusu bir başbakan fotokopisinin Kerbela'dan bahsetmeye hiç hakkı yoktur."

Haberin Devamı