Gazete Vatan Logo

'Davutoğlu atanmış başbakan'

'Davutoğlu atanmış başbakan'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, “Dış politikada ülkemizi terör örgütlerinin taşeronu haline getiren birinin başbakan olarak atanması bu taşeron siyasetinin devam edeceğini göstermektedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray “Kendi başkonsolosunu ve konsolosluk görevlilerini dahi koruyamayan bir Dışişleri Bakanı’ndan nasıl başbakan olur” derken, bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, şunları söyledi: “Seçilmiş cumhurbaşkanı, atanmış başbakana ve genel başkana talimat listesi ve ev ödevini tüm milletin önünde vermiştir. AKP’de istişare dedikleri tek adam iradesidir.”

MHP’li Vural: Kavuk devri

Bu arada AK Parti’nin torba tasarı ve CMK teklifi için 28 Ağustos’taki yemin töreninden sonra Meclis’i çalıştırma planlamasına da muhalefetten tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Çelik-çomak oynamıyoruz, böyle lakayt yaklaşım kabul edilemez” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da “Karşı çıkar, muhalefet ederiz. Güvenoyu almamış bir hükümet varken yasa çıkarmak doğru değil” dedi. Vural, Davutoğlu’nun adaylığı için de “Emir komuta zinciriyle makamları işgal etmek amacıyla kurgulanmış orta oyunuydu. Kavuk devir teslim töreni” diye konuştu.

Haberin Devamı