Gazete Vatan Logo

'Darbelerin mağduruyum'

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk gazetecilerin sorularını yanıtladı

ANKARA- DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, (Anayasadaki güvenceler kaldırılarak Türkiye’deki askeri müdahalelerle hesaplaşılabilir) demişti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu üzerine Cindoruk, şunları söyledi:

15. MADDE KALKMALI: Sayın Baykal’ın ne söylediğini bilmiyorum, dinlemedim. Ama söylemek istediği Anayasa’nın geçici 15. maddesi. Onun kaldırılmasını baştan beri söylüyoruz. Bence de kaldırılmalıdır. Kim, eğer bir dava açacaksa açabilmelidir. Buna savcılar da dahil. 26 yıl geçti aşağı yukarı, 83’ten bu yana. Doğrudur, katılıyorum. Onun için bazı teşebbüsler de oldu. Sonuç alınamadı. Meclis’teki partiler bir araya gelirse, bu olabilir. Bir engel yoktur.

KARŞIYIM: Belgeyle ilgili daha evvelce de söyledim. Araştırmanın sonucunu beklemekte fayda var. Dikkat ediyorum, herkes (belge sahteyse) diyor, başka yorum yapıyor, belge doğruysa diyor başka yorum yapıyor. Sonucu alsak da ona göre ciddi bir yorum yapsak daha iyi değil mi? Gerçek midir, değil midir? Belli olduktan sonra bir yorum yapsak. Nasıl olsa, hem gelişmiş olan adli tıp koşulları var, hem de teknolojinin gelişmesi var. Bu konuda sağlıklı bir rapor çıkacaktır. O rapora göre fikirlerimizi söyleriz. Ben yalnız bir şey söylemek istiyorum. Ben darbelere karşıyım. Darbelerin mağduruyum.

Haberin Devamı