Gazete Vatan Logo

‘Darbe girişimi ile hiç ilgim yok’

‘Darbe girişimi ile hiç ilgim yok’

MURAT ÇELİK /VATAN ANKARA

Askeri Şura (YAŞ) üyesi olarak milletinin emrinde olan ben Hava Orgeneral Akın Öztürk; kalkışma başladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaşarak sürekli bir şekilde Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu darbe girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’ın isteği üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an önce hatalarından dönmeleri için gayret sarf ettim.” Bu açıklama dün saat 20.50 civarında geldi.

Tam 6 dakika sonra cep telefonundan ulaştım Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’e…

Savcılık yolunda röportaj

Medyada gözaltına alındığı haberleri yer alıyordu son birkaç saattir. O sebeple telefonu kendisi açınca şaşırdım.

İşte, hakkında vatana ihanet suçlamasıyla yargılanacağı yönünde haberler çıkan, 15 Temmuz kalkışmasının baş mimarı olduğu söylenen Orgeneral Akın Öztürk ile dün akşam saat 20.56’da yaptığımız görüşmenin deşifresi:

Haberin Devamı

Şu anda durumunuz nedir, neredesiniz?

Haberler gözaltına alındığınız yönünde… Medyada neler yazıyorsa öyleyiz. Maalesef, evet… Bu yaştan sonra bir de böyle bir şey yaşayacakmışız. Hayırlısı olsun bakalım.

Gözaltı mı kastettiğiniz?

Yok, yok… Bilmem ne suçlaması yapıyorlar ya (vatana ihanet suçlamasını kastediyor) yapacak bir şey yok. Basın bildirimi verdim ben. Hem Kuvvet’e hem Anadolu Ajansı’na.

Peki şimdi nerdesiniz?

Şimdi pek müsait değil durum. Ankara’dayım ama Ankara’da… n Yaptığınız yazılı açıklamanın ötesinde neler söylemek istersiniz? Vallahi işte böyle medyanın ağzına düşünce maalesef böyle oluyor.

Haber aldım, gittim

Hakkınızda yazılanları kabul etmiyorsunuz yani öyle mi?

İlgim yok, hiç ilgim yok. Yani en başından en sonuna ilgim yok. Ben haberi alır almaz, bu olayı öğrenir öğrenmez gittim oraya.

Neden?

Abidin Paşa (Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal) beni aradı, “Komutanım” dedi “Sen de gel” dedi. Aradım üs komutanını, doğrudan gittim oraya. Hemen yani, olay başladıktan yarım saat bir saat içinde oradaydım. Sabaha kadar da Genelkurmay Başkanı ile beraberdim ben. n Akıncı’ya mı gittiniz? Tabii… Sabaha kadar da Genelkurmay Başkanı ile beraberdim. Bu ekibi, yani Genelkurmay Başkanı’na bu işi yapan ekibi ikna etmeye çalıştım onları, yapmayın etmeyin, durun vs diye.

Org. Akar anlatır

Haberin Devamı

Kimle görüştünüz siz?

Kim var yani bu işin başında, bahsettiğiniz o ekibin başında?

Onları konuşmayalım lütfen olmaz mı?

Ben 24 saattir, dün (önceki) akşamdan bu (dün) akşama kadar bu işle uğraştım. Ve eğer kısa zamanda bittiyse sayemdedir. Yangının erken söndürülmesi açısından söylüyorum. Bunu da herkes biliyor zaten. Genelkurmay Başkanı da yanımdaydı, gözleriyle gördü. O konuşur zaten, söyler. Şu anda yorgun tabii ama söyler… Yapacak bir şey yok. n Pekiyi nereden çıkıyor bu iddialar? Sizin bu anlattıklarınıza bakınca, siz kurban mı seçildiniz yani, nedir işin aslı? Geçmişte bazı iftiralar vardı zaten… Çekemeyenler vardı. Neyse… Hayırlısı olsun artık. Kader neyse o olacaktır, inancımız odur. Haydi iyi akşamlar.

n İyi akşamlar, teşekkür ederim.

Haberin Devamı