Gazete Vatan Logo

‘Darbe çağrışımı’ davasında sona doğru

Darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı davada 16 Şubat’ta karar çıkması bekleniyor

‘Darbe çağrışımı’ davasında sona doğru

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davaya dün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce devam edildi. Savunmasına devam eden kapatılan Zaman gazetesinin görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı, darbeyi çağrıştırdığı iddia edilen Zaman gazetesi reklamının darbeyi çağrıştırmadığını savunarak, hiçbir darbede reklamda geçtiği gibi siren çalmadığını savundu. Fevzi Yazıcı’nın savunmasının bitmesinin ardından Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Ahmet Altan’ın savunmasına geçileceğini belirten Mahkeme Heyeti Başkanı Yalçın, Yazıcı’nın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yazdığı iddia edilen mektupla ilgili konuşma talebine olumsuz yanıt verdi.

Avukatlar çıkarıldı

Yalçın’ın avukatı Sevgi Taş ile Altan kardeşlerin avukatları Ergin Cinmen de usule ilişkin beyanda bulunacaklarını belirterek söz istedi. Bu taleplere de olumsuz yanıt veren ve taleplerin tekrarlanması durumunda avukatların salondan dışarı çıkartılacağı yönünde uyarıda bulunan Yalçın, avukatların “usule aykırı hareket edildiği” söyleminde bulunmaları üzerine bu avukatların dışarı çıkarılmasına ve duruşmaya ara verilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Aranın ardından yeniden başlayan duruşmaya mahkeme başkanıyla tartışan avukatlar Ergin Cinmen ve Sevgi Taş alınmadı. Mahkeme Heyeti Başkanı Yalçın, davanın bugünden itibaren Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda görüleceğini belirterek duruşmayı erteledi. Davanın 16 Şubat’a dek sürmesi ve bu celsede karar çıkması bekleniyor.