Gazete Vatan Logo

‘Damat’ üretimi ve ihracatı ikiye katladı

Damat, Tween, D’S Damat markaları olan Orka Holding’in patronu Süleyman Orakçıoğlu, “Üretim ve ihracatı ikiye katladık. Avrupa’dan Avustralya’ya her yere dokunduk. Uzayda yaşam varsa yakında uzaylıları da ilk biz giydireceğiz” dedi

‘Damat’ üretimi ve ihracatı ikiye katladı

Damat, Tween, D’S Damat markalarının sahibi Orka Holding, bu yıl hem yurt dışı mağaza sayısını hem de ihracatını ikiye katladı. Orka Holding’in Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, küresel marka olma yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yurt dışında 50 olan mağaza sayılarının yıl sonunda 100’e çıkacağını belirten Orakçıoğlu, İtalya’da 9 günde 9 mağaza açtıklarını kaydetti. Orakçıoğlu, “Orta Amerika, Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika’da varız. Çok yakında Avustralya Sidney’de mağaza açıyoruz. Dokunmadığımız yer kalmadı. Uzayda yaşam varsa uzaylıları da ilk biz giydireceğiz. Moody’s, biz Türk girişimcilerin ve firmaların heyecanını görseydi ve bizi dinleseydi, notu düşürmezdi” dedi.

Yabancı ortak yardım istedi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendilerinin de ekonomik bir mücadele verdiklerinin altını çizen Orakçıoğlu, erkek giyimde gerek markalı ihracatta gerekse pazar çeşitliliğinde şampiyon olduklarını vurguladı. Orakçıoğlu, “Türkiye’nin ihracat kilogramı 1.5 dolar iken, biz kilogram başına 100- 120 dolar arasında bir katma değer ile ihracat yapıyoruz. Bu yılı yüzde 15 büyüme, 500 milyon TL ciro ve 35 milyon dolar markalı ihracat ile kapatacağız. 2017’de büyüme hedefimiz yüzde 25. 100 olan yurt dışı mağazayı 150’ye, yurt içi mağazayı 220’ye çıkaracağız. Ciro hedefimiz 600 milyon TL, ihracat hedefimiz de 50 milyon dolar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süleyman Orakçıoğlu, grubun ortağı olan Investcorp’un İtalyan Corneliani’yi satın aldığını ve yapılanması hakkında kendilerinden destek istediğini de kaydetti.

Yurt dışında çıkışta olan 4 markadan biri

Bu yıl yurt dışı odaklı büyüdüklerini, seneye de aynı hedefleri olduğunu anlatan Süleyman Orakçıoğlu, şöyle devam etti: “Farklı coğrafyalarda yurt dışından en çok talep gören Türk markasıyız. Kalite, tasarım ve ulaşılabilir fiyat ile öne çıkıyoruz. Rusya’da 14 olan mağazalar gelecek 30 olacak. Aynı anda Filistin’de iki ve İsrail’de 3 mağaza açmamız çok anlamlı. Ermenistan’da bir dünya markasının 260 metrekarelik mağazası artık Damat olarak hizmet verecek. Romanya’da pazar lideriyiz. Bu işin uzmanlarına göre dünyada çıkışta olan 4 markadan biriyiz. Diğer 3 marka İtalyan, İngiliz ve İspanyol.”

Haberin Devamı