Gazete Vatan Logo

‘Daha kızını görmedi...’

Sur’da PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen beş asker dün toprağa verildiler. Şehit Sercan Bulak’ın eşi, “Daha kızını görmedi. Kızımı babasız bıraktılar” diyerek gözyaşı döktü.

‘Daha kızını görmedi...’

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Teğmen Recep Erdoğan, Jandarma Astsubay Nusrat Atmaca, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi, Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek ve Piyade Uzman Onbaşı Sercan Bulak için dün tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törende Sercan Bulak’ın eşi Meryem Bulak, “O benim Sercan’ım olamaz, o kızını bırakamaz. Daha kızını görmedi. Kızımı babasız bıraktılar. Televizyonlarda görüyorduk 2-3 aylık bebekler için ağlıyordum. Şimdi herkes benim bebeğime ağlayacak. Kendisini göremiyorduk, telefon ediyordu geleceğim diyordu. Bari sesini duyuyorduk, artık sesi de yok” diyerek gözyaşı döktü.

‘Miray’a ne diyeceğim?’

Cenazeler törenin ardından memleketlerine gönderildi. Bulak Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Burada da eşi Meryem tabuta sarı sarılarak, “Seni aylardır görmüyorduk. Sesini duymak bile bize yetiyordu. Ben artık kimin sesini duyacağım? İki aylık bir kez gördüğün bebeğin Miray’a ben ne diyeceğim? Kalk yiğidim” diyerek göz yaşı döktü. Aile yakınları, şehidin eşi Meryem’i güçlükle sakinleştirerek tabutun başından zorlukla aldı. Aile yakınları, şehit askerin çocuğunu doğumundan sonra sedece bir kez görebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Son mesajı rekor kırdı

Şehit Hüseyin Şerbetçi, Hatay’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede anne Filiz Şerbetçi, güçlükle ayakta dururken, baba Mehmet Şerbetçi’nin metanetini koruduğu gözlendi. Şehidin 12 yaşındaki otizm hastası kardeşi Ömer’in de babasına sarıldığı görüldü. Hüseyin Şerbetçi, 27 Ocak’ta şehit düşen komutanı Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa ile silah arkadaşlarının arkasından Facebook’ta “Önce komutanım Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa sonra silah arkadaşım Osman Ateş Uzman ve Özgür Erdoğan Astsubay şehit oldu. Soruyorum şimdi kendime sıra kime ağlayacağım diye...” yazmıştı. Şehidin 28 Ocak’taki bu son mesajı Facebook’ta paylaşım rekorları kırdı. Şehitler Bekir Şimlek ve Nusrat Atmaca da memleketleri Yozgat’da toprağa verildiler. Şimşek Aydıncık ilçesinde, Atmaca ise Sorgun ilçesinin Aşağı Cumafakılı köyünde binlerce kişinin katıldığı törenlerle uğurlandılar.

Haberin Devamı

‘Son şehidimiz olsun’

Teğmen Erdoğan için Trabzon Havalimanı’nda düzenlenen karşılama töreninde, bir şehit yakınının gözyaşlarını tutamaması üzerine şehit Erdoğan’ın babası Vahittin Erdoğan bu kişiyi teselli etmek için yanına yaklaşıp gülerek, “Ağlama. Benim şehidim son şehidimiz olsun. Allah bir daha ülkemize böyle şehit acısı yaşatmasın. Vatan sağ olsun. Bin tane evladım vatana feda olsun” dedi.

Askerler elini öptü

Törenden sonra şehit Astsubay Nusrat Atmaca’nın küçük kızı Ülkü Nisa Atmaca’nın elini öpmek için askerler peşinden gitti. Gözyaşı döken askerler minik Ülkü’nün elini öperek, “Yalnız değilsin” dedi.