Gazete Vatan Logo

'Dağa çıkarken çok zorlandı'

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, PKK'lı kocasını anlattı

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, PKK'lı teröristlerce kaçırılan askerleri teslim almalarının ardından kendisine yönelik linç kampanyası başlatıldığını öne sürerek, evinin duvarına "şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazısı yazıldığını belirtti. Kurtulan, bu yazı nedeniyle günlerce evine gidemediğini dile getirdi.

Evrensel gazetesinin sorularını yanıtlayan Kurtulan, basına yansıyan fotoğraftaki eli silahlı PKK'lının kendisi olmadığını, eşinin fotoğraflarından ise sadece birinin doğru olduğunu savundu. Kurtulan şunları söyledi:
"Hrant Dink'i hedef gösterdiler, sonra reşit olmayan bir çocuk öldürdü denildi. Bizler için de 'PKK Meclis'te, gidin linç edin' girişimleri çok işlendi. Arkadaşlarım ve ben vicdanen çok rahatız. 14 gün gencecik insanlar tutsaktı, kaçırılmış mı, esir mi desek? Artık adını ne koyarsanız, ölümün kokusunu soluyarak yaşadılar. Keşke imkân olsa, onları gidip görmek isterdim. Sonucu, artık 'hoş gelmiş sefa gelmiş'. 8 annenin duasını aldık, 8 insanın sağ salim ailelerine, ülkemize kavuşmaları... Yaşamaları önemliydi, gerisi artık önemli değil. Yetkililer bunu düşünsün."

PKK kampında çekildiği iddia edilen fotoğrafın kendisine ait olmadığını öne süren Kurtulan, "Leyla Zana gider, Fatma Kurtulan gelir" sözü üzerine de "Yani böyledir, bu mücadele devam edecek" yanıtını verdi.


'Fotoğraflardan biri doğru'

Kurtulan, eşi Salman Kurtulan'a ait olduğu belirtilen fotoğraflar için de "Biri, küçük bir resim onun. Geri kalan hiçbirisi değil" dedi. "Devlet yıllardır biliyor eşimin orada olduğunu" iddiasında bulunan Kurtulan, "O insan tercihini öyle yaptı, ama bu anlamda da öfkeliyim sistemimize. Demokratik açılım olsa bu insanlar oraya gitmez. Ölümü çok sevdikleri için mi? Karar verirken çok zorlandı, sonuçta ölüme gidiyorsun" diye konuştu.

Haberin Devamı