Gazete Vatan Logo

‘Cumhuriyet sayesinde bir yerlere geldik’

Hayatının anlatıldığı belgeseli izleyen CHP lideri, “Buralara geldiysek bunu cumhuriyete borçluyuz. Ama bazılarımız değerini bilmedi” dedi

Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde kendi hayatını anlatan “Anadolu’nun Kemal’i, Türkiye’nin Başbakanı” adlı belgeselin gösterimine katıldı. Belgesel gösteriminin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, hayatından kesitler anlatırken gözleri doldu. Kılıçdaroğlu, “Eğer bugün buralara geldiysek, onurlu bireyler olarak yurttaşların karşısına çıkıyorsak biz bunu cumhuriyete borçluyuz. Ama bazılarımızı var ki cumhuriyetin sayesinde bir yerlere gelmelerine rağmen cumhuriyetin değerini bilemediler. Osmanlı sadece savaş olduğu dönemlerde hatırladı Anadolu’yu. Cumhuriyet öyle yapmadı” dedi.

‘Cumhuriyet eğitimdir’

Babasının ısrarları sonucu yaşını küçültürüp okula kaydolduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Onun direnci bizi buralara taşıdı. Annem okuma yazma bilmezdi. Büyük ablam da bilmez. Ama ben bu ülke için pırıl pırıl 3 çocuk yetiştirdim. Cumhuriyeti cumhuriyet yapan zaten bu eğitimdir, bize kapılarını açmasıdır” dedi. Bu sırada gözleri dolan ve sesi titreyen Kılıçdaroğlu, 7 kardeşten üniversite okuma şansı olan tek kişi olduğunu söylerken de, “Pardösüm üniversiteye geldiğimde oldu” dedi.

Haberin Devamı

Gazeteciler Rıdvan Akar ve Hikmet Karauç’ın hazırladığı belgeselde Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, kızları Zeynep Kılıçdaroğlu, Azime Aslı Nadir ve torunu Duru’nun yanı sıra ağabeyleri ve lise öğretmeni de yer alıyor.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sonrasında CHP liderinin eşi, kızları, torunu, abileri, okul ve iş arkadaşları tek tek sahneye çıktı.

Kılıçdaroğlu bugün seçimde

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da ön seçime gireceği İzmir’de partililer heyecan yaşarken, bugün 129 bin 107 üye 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanacak. Sandıkta 155 milletvekili aday adayı yarışacak, 20’si aday olacak. İlk üçe girenler seçilebilecek sıralara yerleşecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ön seçime 24 saat kala Twitter üzerinden açıklama yapı: “Önseçimde anahtar listem yok! Genel Başkanımız dışındaki tüm adaylara eşit mesafedeyim. CHP üyelerinin önseçimde Genel Başkanımızı firesiz destekleyeceğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu kız istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in oğlu Ulaş için kız istedi. CHP’den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Gizem Sarı’yı, babası Sinan Sarı’dan geleneklere uygun olarak “Allah’ın emri Peygamberimizin kavliyle” diyerek istedi. Sinan Sarı’dan olumlu yanıt alan Kılıçdaroğlu, gelin ve damat adayına yüzüklerini taktı, ailelere ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Yüzük merasiminin ardından Gürsel Tekin, elini öpen gelini Gizem Sarı’ya hediye verdi. Daha sonra aileler, mutlu güne şahitlik eden Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirdi.