Gazete Vatan Logo

'Çözüm süreci PKK'nın...'

Oktay Vural'dan çok sert sözler!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çekmeköy İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Çözüm süreci PKK'nın istek ve taleplerinin yerine getirilmesidir" dedi.

Çekmeköy'de düzenlenen iftar yemeğine TBBM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Grupbaşkanvekili Oktay Vural, MHP İstanbul Milletvekilleri Ali Torlak, Atila Kaya, Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İstanbul İl Başkanı Abdurahman Başkan ve çok sayıda partili katıldı.

Burada bir konuşma yapan Oktay Vural, MHP'nin 44 yıllık parti geçmişiyle siyaset ve fikir namusunu koruduğunu belirterek, "44 yıllık parti geçmişimizle siyaset ve fikir namusumuzu koruduk. Bizi Evren Paşanın C-5 leri, Mamakları,idam sehpaları durduramadı, milliyetçiliği yargılayan darbeciler durduramadı da bugün "Milliyetçiliği ayaklar altına aldım" diyen Recep Tayyip Erdoğan mı durduracak?" diye konuştu. Vural konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kim olursa olsun bu güzel ülkemin havasından nefes alan ,nimetlerinden faydalanan doğusundan-batısından ,kuzeyinden-güneyinden herkes, önce neyin idrakinde olduğunu düşünmesi gerekiyor. Öyle bir Türkiye'de yaşıyoruz ki gözleri olup da görmeyenlere, kulakları olup da duymayanlara diyecek bir şeyim yok. Ancak gözler ve kulaklar varsa, Türkiye'mizde bugün paçavralar asılıp ay yıldızlı bayrak indiriliyorsa, Cizre'de, Lice'de, Diyarbakır'da PKK asayiş birimleri kurup yol kontrolü yapıyorsa, o zaman bu gözler bu kalaklar nerede? Bir taraftan devletin polisi, jandarması yol kontrolü yapıyor,sonrasında PKK terör örgütünün teröristleri yol kontrolü yapıyor. Bu devlet nerede, uyuyor mu?"

İKİNİZ BERABER BASIN TOPLANTISI YAPINDA...

Çözüm sürecinin PKK'nın istek ve taleplerinin yerine getirilmesi olduğunu kaydeden Vural, "Akil insanlar dolaşıyor çözüm diye insanlara 'Türk vatanı demeyelim, bu bayrağa Türk bayrağı demeyelim, Ne Mutlu Türküm diyene demeyelim, Türkiye Cumhuriyeti demeyelim, yerel parlamentolar kurulsun, özerklikler kurulsun, bebek katili serbest bırakılsın' diye bu ülke pazarlanıyor. Barış dediğiniz şey, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Türk polisinin Doğu ve Güneydoğudan çekilmesi midir? PKK terör örgütüne yol kontrolü yaptırmak mıdır? Vergi toplatmak mıdır? Yoksa dağa adam çıkartmak mıdır? MHP olduğu zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın dili adeta bir karış uzuyor ancak PKK terör örgütü meşenin ucunu gösterince süt dökmüş kedi gibi susuyorsun" diye konuştu.

BDP heyetinin İmralı'ya yaptığı 7'nci ziyaretin ardından Abdullah Öcalan'ın basın ile bir araya gelme talebine de değinen Vural "Bugün teröristbaşı 'İmralı'da basın toplantısı yapmak istiyorum' demiş. Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum; İmralı canisinin basın toplantısı yapması yetmez, ikiniz beraber basın toplantısı yapında bu memleketi hangi uçuruma gönderdiğinizi bu millet öğrensin" dedi.

Haberin Devamı