Gazete Vatan Logo

‘Çözüm süreci durgunluk içinde’

AK Parti’li Atalay, çözüm sürecinin durduğunu belirterek, “Terör unsurları ülkeyi terk eder ve silah bırakırsa, çözüm süreci yürür” dedi. Atalay, HDP’nin süreci istismar ettiğini savundu

‘Çözüm süreci durgunluk içinde’

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, dün yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan operasyonlarla ilgili “Türkiye sabırlı davranmış, ancak son gelişmelerle bu operasyonlar başlamıştır” diyen Atalay şöyle dedi:

“Üslerimizin kullanılması, hem güvenli bölgeyle ilgili anlaşmalar şu anda yürürlükte. Güvenli bölgeyi önemli görüyoruz, bu Türkiye’nin tezidir.”

‘Güvenli bölge önemli’

“Zaten bunların anlaşmaları yapılmıştı, şimdi bu yürütülen çalışmalarla artık daha bir realize edilecektir. Çok etkili bir çalışma yürütülüyor. Bu boyutunu vurgulamak isterim. Uluslararası iletişimi iyi yürütülmüştür.”

‘Süreç durdu’

Atalay, çözüm süreci konusunda şunları söyledi: “Süreçlerin amacı şu; Terör şiddet bitsin, ve silah bırakılsın. Sonra devlet bu kişilerin eve dönüşünü organize etsin. Bunu gerek PKK kesimi, gerek siyasi parti olarak bu kesimle irtibatlı HDP çok istismar etti. Terör unsurları ülkeyi terk eder ve silah bırakırsa, çözüm süreci yürür. Çözüm süreci dediğiniz şu anda yürüyen mekanizma durmuş olabilir. Durgunluk içinde onu biliyoruz. Ama bu niyetler ortaya çıktığında, terörü bitirmek için, kaldığı yerden devam edebilir. Ama dediğimiz çizgiye gelene kadar durgunluk olur.”

Haberin Devamı