Gazete Vatan Logo

'Çöpçüler kralı' sırra kadem bastı!

EuroMillions’ta 168 milyon euroluk (574 milyon lira) ikramiyenin, Belçika’da çöpçülük yapan Arnavut asıllı bir belediye işçisine isabet ettiği ortaya çıktı. 45 yaşında 4 çocuk babası talihli, haberi alır almaz sırra kadem bastı

'Çöpçüler kralı' sırra kadem bastı!

Avrupa genelinde oynanan şans oyunu EuroMillions'un son şanslısının kimlik bilgilerine dair yeni detaylar ortaya çıkıyor. 11 Ekim'de yapılan çekilişin ardından 168 milyon euroluk (yaklaşık 574 milyon TL) ikramiye Belçika'ya çıkmıştı. Fransa ve Belçika basınındaki haberlere göre şanslı kişi, başkent Brüksel'de yaşıyor. İsmi henüz açıklanmayan talihlinin Arnavut asıllı bir belediye çalışanı olduğu kaydedildi.DE NİRO HAYRANI Kimlik bilgileri güvenliği nedeniyle açıklanmayan şanslı kişinin 45 yaşında 4 çocuk babası olduğu belirtildi. Futbolu ve ABD'li ünlü oyuncu Robert De Niro'yu çok sevdiği kaydedilen kişinin ikramiyesini aldığı belirtiliyor.

İŞE GİTMEYİNCE...

Şanslı kişinin kimliğinin ortaya çıkması ise mesai arkadaşları sayesinde oldu. Arkadaşları kendisine ulaşamadıklarını, telefonu ve Facebook hesabının kapalı olduğunu söyledi. Talihlinin, çok zor bir yaşamı olduğu, 1998'de Kosova savaşında Sırpların yaşadığı kasabayı yaktığı ve orada aile üyelerinin birçoğunu kaybettiği öğrenildi. Belçika basını, söz konusu EuroMillions talihlisinin çöpçü olarak çalıştığını aktardı. Haberlerde işine ardı ardına haber vermeden gitmeyince arkadaşlarının şüphelendiği ve akıbetini soruşturmaya başladığı belirtildi. Ardından gerçek ortaya çıktı ve şanslı çöpçünün artık bir milyoner olduğu, haberi alır almaz da Almanya'da yaşayan akrabalarının yanına gittiği öğrenildi.

BELÇİKA REKORU

Haberin Devamı

EuroMillons, Avrupa Birliği'ne üye 9 ülkede ortaklaşa oynanıyor. Şimdiye kadar en büyük ikramiye 190 milyon euro (yaklaşık 649 milyon TL) ile İngiltere'ye çıkmıştı. 11 Ekim'deki çekilişin ardından verilen 168 milyon euroluk ikramiye ise Belçika'ya şimdiye kadar çıkan en yüksek EuroMillons ödülü oldu.