Gazete Vatan Logo

‘Çok ses var duyamıyorum’

Gönül'den İsrail ilişkilerine 'İnönü' ayarı!

İsrail Milli Günü Resepsiyonu’na Milli Savunma Bakanı Gönül’ün, İsmet İnönü taktiği damgasını vurdu. Gönül, gazetecilerin İsrail’le ilgili sorularını “duyamıyorum” diye geçiştirdi

İsraİl Milli Günü, önceki akşam Swissotel’de verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hükümeti temsilen katıldı. Meclis’teki Anayasa paketi oylamasına katıldıktan sonra resepsiyona gelen iki bakan, kısa süre kaldıkları resepsiyondan sonra paketin diğer maddesinin görüşmelerine katılmak için tekrar Meclis’e döndüler.

TSK’nın korgeneral seviyesinde temsil edildiği resepsiyona, AKP’liler Kürşad Tüzmen, Hilmi Güler, Nursuna Memecan, Vahit Erdem ile katılırken, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Engin Soysal, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanları Erşad Hürmüzlü ve Hüseyin Diriöz ile ABD Büyükelçisi James Jeffrey’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

‘Oy kullandık geldik’

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levy tarafından, “Çok yoğun programınız vardı, yine de geldiniz, çok teşekkür ederim” sözleriyle karşılanan Bakan Gönül, “Oyumuzu kullandık, geldik” dedi. Gönül, bedelli askerlik sorularına ise, “No comment” karşılığını verdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, iki ülke arasında imzalanan protokollerin dondurulduğu yönündeki açıklamasını değerlendiren ABD Büyükelçisi James Jeffrey, “Bu Türkiye ile Ermenistan arasındaki bir problem, fakat ümit ediyoruz ki, bu süreç devam edecek” ifadesini kullandı.

Yoğun güvenlik

Mayu Mana Grubu’nun müzik dinletisi sunduğu resepsiyonda alınan yoğun güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Otel dışında çevik kuvvet ekipleri hazır tutulurken, resepsiyonun verildiği balo salonu da masa altlarına kadar köpeklere koklatılarak, arandı. Salondaki tesisat borularına kadar inceleme yapan İsrailli korumalar, davetlileri de geniş bir aramadan geçirdi. Elektronik cihazlardan geçirilen davetiyelerin üzerinde İsrail amblemine bakıldı.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levy ise otelin en alt katına jip ile gelerek resepsiyon salonuna geçti. İsrail bayraklarıyla süslenen resepsiyon salonunda Türk bayrağına yer verilmemesi ise dikkat çekti. Sadece İsrail Bayrağı şeklinde hazırlanmış pastayı, Bakan Gönül, İsrail Sefiresi Irit Levi’yle birlikte kesti.

Haberin Devamı