Gazete Vatan Logo

'Çok canın yandı mı Ömer'im'

Nişanlısının naaşına sarıldı...

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse, memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'nin naaşı, Diyarbakır Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirildi. Uçaktan alınan naaş, askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra ambulansa konularak Ulu Cami'ye getirildi.

Şehidin yakınları, cenazenin camiye getirilişi sırasında gözyaşı döktü. Törende Vali Şükrü Kocatepe ve Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu şehidin babası Süleyman Büyükköse'ye taziyelerini iletti.


Cenaze namazının kılınmasının ardından camiye gelen şehidin nişanlısı Kübra Baysal'ın, güçlükle ayakta durduğu görüldü. İl Müftüsü Muhammet Gevher, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse'nin nişanlısını bir süre sakinleştirmeye çalıştı.

"ÇOK CANIN YANDI MI ÖMER'İM"

Nişanlısının naaşına sarılan Kübra Baysal, “Çok canın yandı mı Ömer'im. O gün beni niye uyandırmadan gittin” diyerek ağladı.

Şehit Büyükköse'nin naaşı, cenaze namazının kılınmasının ardından, askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı ve araçla konvoy eşliğinde götürüldüğü Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında bazı vatandaşlar terör örgütü aleyhine slogan attı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kaan Kazaz, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve vatandaşlar katıldı.

Üç yıl önce göreve başlayan ve ailesinin 4 çocuğundan biri olan şehit Büyükköse'nin düğün hazırlıkları yaptığı ve 3 hafta sonra evleneceği öğrenildi. Büyükköse'nin ailesi ve nişanlısı, acı haberi düğün hazırlıkları için gittikleri Siirt'te almıştı.

Haberin Devamı