Gazete Vatan Logo

‘Çoğu gitti azı kaldı’

Van’da PKK’lı teröristlerce öldürülen AK Partili Aydın Ahi için tören düzenlendi. Ahi’nin cenaze törenine katılan Bakan Soylu, “Terör örgütü can çekişiyor çoğu gitti, azı kaldı” dedi

‘Çoğu gitti azı kaldı’

Terör örgütü PKK tarafından önceki akşam evinden kaçırılan ve ardından silahlı saldırıyla öldürülen Van’ın AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, son yolculuğuna uğurlandı. Aydın Ahi’nin Van’da düzenlenen cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör örgütü can çekişmektedir” diyerek açıklamalarda bulundu: “Ürkütmeye ve korkutmaya çalıştıkları bu millet korkmamıştır. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da Van’ımıza başsağlığı dilemektedir. Bilsinler ki, canımızı en acı şekilde acıtmaya çalışsalar da bu yoldan dönmeyeceğiz. Terör örgütü can çekişiyor, çoğu gitti azı kaldı. Davasına yoldaşlık yaptı, şimdi de cennette ailesini, dostlarını karşılayacak. Şimdi başımız dik, gururlu, onurlu bir şekilde, 62 yaşındaki bu koca çınarı ahirete uğurluyoruz. Milletçe başımız sağolsun.”

‘Nasıl kıydınız?’

Bakan Soylu, terör örgütünün öğretmenleri kaçırarak şehit ettiğini, Aydın Ahi, Orhan Mercan, Adnan Vanlı, Aydın Muştu’nun teröristler tarafından şehit edildiğini anlatarak, bu saldırılarla birlik ve beraberlik yürüyüşlerinden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Ankara’da bulunan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğan da, Twitter hesabından, “Nasıl kıydınız bu cana? Özalp ilçe başkan yardımcımız Aydın Ahi terör örgütü PKK tarafından evinde çocuklarının gözü önünde şehit edildi” ifadelerine yer verdi. Ahi’nin cenazesi, törenin ardından defnedilmek üzere Özalp ilçesine bağlı Boğazkesen Mahallesi’ne uğurlandı. Cenaze törenine, Ahi’nin ailesi, AK Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, YYÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ilçe kaymakamları, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar da katıldı.

Haberin Devamı