Gazete Vatan Logo

‘Çocuklarınıza bunun hesabını veremezsiniz’

Evet oyunun vebalinin ağır olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Anneler özellikle size söylüyorum, evet oyu kullanmanın vebali ağırdır. Çocuklarınıza, torunlarınıza bunun hesabını veremezsiniz” dedi

‘Çocuklarınıza bunun hesabını veremezsiniz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında dün Afyonkarahisar’daydı. Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) salonunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

‘Demokrasi tercihi’

“16 Nisan’da sandığa gideceğiz ve bir tercihte bulunacağız. Demokrasiyi mi istiyoruz, tek adam yönetimini mi istiyoruz? Bu tercihin sağı solu, A-B partisi yok, bu tercihin sosyal demokrat, mütedeyyin, milliyetçi, ülkücüler, saadetçilerle de ilgisi yok. Bu tercih bir demokrasi tercihidir. Deniyor ki devlette çift başlılık bitecek. Tam tersine devlet yönetiminde çift başlılık olacak. En tepedeki kişi hem başkan hem de siyasi partinin genel başkanı olacak. Yani iki ayrı şapkası olacak. Belki bazı vatandaşlarımız ‘Olsun ne olacak, kişi hem partisini hem de Türkiye Cumhuriyetini temsil etsin’ der. O zaman bu kişi nasıl tarafsız olacak? Söylesinler ben hangi cümleyi yanlış kurdum. Kendi ifadeleri, ‘evet başkan olacak, başkan yardımcıları da olacak’ istediği kadar, bakan istediği kadar. Ben de bunu söylüyorum zaten. Freni olmayan bir sistem kuruyoruz. Çünkü üstünlerin hukukunu kuruyoruz. Hukukun üstünlüğünü değil. Neden, yetki verdiğiniz kişilerin hiçbiri hesap vermeyecek. Anneler özellikle size söylüyorum, evet oyu kullanmanın vebali ağırdır. Çocuklarınıza, torunlarınıza bunun hesabını veremezsiniz. 12 Eylül darbe anayasasına gittim, İstanbul’da genç bir bürokratken. Fikirtepe’de hayır oyu verdim. Bugün hayır oyu verdiğim için çocuklarıma gururla bunu anlatıyorum. Sizler de çocuklarınıza, torunlarınıza, ‘demokrasiyi kaldırmak istediler, ben izin vermedim, hayır oyu kullandım’ diyeceksiniz ve bu gururu çocuklarınıza torunlarınıza aktaracaksınız. Siz nasıl çocuklarınıza sahip çıkıyorsanız, demokrasiye de öyle sahip çıkın.”

Haberin Devamı

‘Bölge valisi tayin edebilir’

“Yeni sistemde bir kişi OHAL ilan edebiliyor. OHAL’de herhangi bir kamu yetkilisinin gelip fabrikalara el koyabilir. Bütün bu riskleri iş dünyasının düşünmesi lazım. ‘Afyon, Kütahya ve Eskişehir’i birleştirdim buraya bir bölge valisi tayin ettim.’ Yetkisi var mı var.”

Haberin Devamı