Gazete Vatan Logo

‘Çocuklarını öldürdüm diye aradı, kim hesap verecek’

İki çocuğunu öldüren eşinin ardından cenazeleri bekleyen anne Dilek Yıldırım isyan etti, “Polise şikayet ettim elinde silahla bıçakla kapıma dayandı. Bir gece bile içeride tutmadılar. Savcısına polisine kaç kere gittim. Sığınma evlerinde kaldım ama çocuklarımı koruyamadım”

‘Çocuklarını öldürdüm diye aradı, kim hesap verecek’

Maltepe’de cinnet getiren Ali Yardım (29), 2 ve 4 yaşlarında 2 kızını pompalı tüfekle ateş ederek öldürdükten sonra aynı tüfekle intihar etti. Acılı anne çocuklarının cenazelerini otopsi için bekledi.

Savcıya da polise de gittim

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan anne Dilek Yardım, “Dün akşam ‘çocuklarını öldürdüm’ diye aradı beni Görüş günüydü. Dün akşam 5 gibi aradı. ‘Çocuklarını öldürdüm. Mutlu musun?’ dedi. Ben de polisi aradım. 2 tane çocuğum öldü benim. Emziği elimde kaldı. Biri 4 biri 2 yaşında. Kimsecikler sahip çıkmadı. Kendi ailem de dahil kimse sahip çıkmadı. Polislere şikayet ettim elinde silahla bıçakla kapıma dayandı. Bir gece bile içeride tutmadılar. Savcısına polisine kaç kere gittim. Sığınma evlerinde kaldım ama çocuklarımı koruyamadım. Sahip çıkamadım çocuklarıma. Büyük kızım çok kibardı. Çok akıllıydı. Küçük kızım çok tatlıydı. Şimdi hiçbiri yok. Tek başıma kaldım. Ne olacak şimdi? Kim sahip çıkacak bana. Kim verecek o çocukların hesabını. Dünden beri yalvarıyorum. Polisine amirine savcısına. Bir kerecik çocuklarımı göremedim. Polisine de yalvardım savcısına da yalvardım. Beni bu adamdan kurtarın dedim. Şimdi kim hesap verecek. Bir kişi çıksın ben hesap vereceğim desin. Bu adam deli dedim kimse duymadı sesimi” diye konuştu. Ali Yardım’ın ağabeyi Ekrem Yardım ise “Bir baba o hale nasıl gelebilir. Anne sebebiyet vermiş ki olmuş. Daha ilk defa zorla aldı. İkinciyi almasında bir şey yaşanmış ki bu hareket yaşanmış. Telefon açıp çağırıyor. Geliyor kardeşim. Polisleri çağırıp aldırıyor. Bir daha oluyor yine polislere yakalatıyor. Ondan sonra kadın cinayetleri oluyor. Ne gerek var bunlara. Devlete rica ediyorum. Biraz da erkekleri düşünsün” diye konuştu.

Haberin Devamı

Annenin gözyaşları

İki çocuğunu kocasına kurban veren anne, çocuklarını morgun önünde beklerken gazetecilere bir isyan konuşması yaptı. Dilek Yıldırım devlete birçok kez korunmak için başvurduğunu ancak bir işe yaramadığını söyledi.