Gazete Vatan Logo
Magazin "Çocuklarımızı hayatımızın merkezine koymadık..."

"Çocuklarımızı hayatımızın merkezine koymadık..."

NBA takımlarından Los Angeles Clippers’ta oynayan ve ailesiyle birlikte Los Angeles’ta yaşayan Hidayet Türkoğlu, eşi Banu Hanım, çocukları Ela ve Lina ile Şamdan Plus’a özel pozlar verdi. Türkoğlu, eşiyle birlikte iş ve özel hayatlarıyla ilgili soruları yanıtladı...

Spor alanında yurtdışında bizi gururlandıran nadir sporculardan biri olan Hidayet Türkoğlu, şu anda NBA’de mücadele eden Los Angeles Clippers takımında oynuyor. 14 yıldır Amerika’da basketbol oynayan ve Orlando Magic’te oynadığı için yıllardır Orlando’da yaşayan Türkoğlu, geçen sezon yeni takımına transfer olunca evini de Los Angeles’a taşımak zorunda kalmıştı. Hidayet Türkoğlu, eşi Banu Hanım, çocukları Ela ve Lina ile Los Angeles’ta kendilerine yeni bir hayat kurdu. Türkoğlu Ailesi ile Los Angeles’taki hayatlarını ve gelecek planlarını konuştuk.

Türkiye tatiliniz sona erdi ve Amerika’ya döndünüz, öncelikle tatiliniz nasıl geçti?

H. Türkoğlu: Tatilimiz çok güzeldi. Türkiye’ye gelmek her zaman çok güzel. Uzun zamandan sonra iyice bir dinlendim diyebilirim. Gerçekten yazın bitmesini istemedim. Müthiş bir yaz geçirdik. Aylarca görmediğimiz annemizi, babamızı, kardeşlerimizi, akrabalarımızı gördük. O müthiş Türk yemekleri, o müthiş Boğaz ve her bir köşesini özlediğimiz vatanımızda özlem giderdik.

Haberin Devamı

Geçen sezon şehir değiştirip Los Angeles’a geçtiniz. Amerika’daki 14 yılınızı özetleyip, Los Angeles’e geçiş sürecinizi anlatır mısınız?

H. Türkoğlu: İnanın zaman o kadar çabuk geçiyor ki, 14 yıl nasıl geçti anlayamadım. Gittiğim her şehirde, oynadığım her takımda çok güzel günler geçirdim, değişik tecrübeler edindim. Takım değiştirmek bizim işimizin bir parçası. Los Angeles en sevdiğim şehirlerden birisidir, zaten bu sebeple keyfini çıkarıyoruz!

B. Türkoğlu: Orlando’ya göre burası genellikle daha sıcak bir iklime sahip, burada herkes sokaklarda bile spor yapıyor. Biz de çocuklarla sık sık parka gidiyoruz, oyunlar oynuyor, yürüyüşler yapıyoruz. Orlando’da çok sevdiğimiz dostlarımızı, arkadaşlarımızı bıraktık ama bağlarımızı koparmadık.

Orlando’dan sonra Los Angeles’a taşınmak sizi zorladı mı?

H. Türkoğlu: Zorlanmadık çünkü 14 yıllık Amerika yaşantımda Los Angeles’a pek çok kere gelme fırsatım olmuştu. Los Angeles, bu sebeple alışık olduğum bir şehirdi. Ayrıca Orlando’dan tam anlamıyla taşınmış değiliz, evimiz hala Orlando’da. Sene içinde de gidip geliyoruz.

Haberin Devamı

Los Angeles Clippers’ta işler nasıl gidiyor, takımınızdan ve performansınızdan memnun musunuz?

H. Türkoğlu: Çok şükür her şey yolunda. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor. İnşallah şampiyonlukla Türkiye’ye dönerim.

Los Angeles’taki yaşamınızı nasıl?

H. Türkoğlu: Ailece burayı seviyoruz. Öncelikle söylemeliyim ki, hava muhteşem. Bu sebeple dışarıda çok vakit geçiriyoruz. Parklara gidiyoruz, sahil kenarlarında vakit geçiriyoruz, değişik restoranlar deniyoruz.

Orada nasıl bir temponuz var, eşinize ve çocuklarınıza yeterince zaman ayırabiliyor musunuz?

H. Türkoğlu: Sekiz aylık periyodun dört ayı seyahat ile geçiyor. Diğer dört ayı da buradaki maçlarla geçiyorum. Buradaki maçlarda sabah idmanlarından sonra masaj ve tedavi sonrası eve gelir, öğlenden sonra evde dinlenirim. Sonra da kızlarım ve eşim ile vakit geçiririz.

Her şehir bir tecrübe

Gittiğim her şehirde, oynadığım her takımda çok güzel günler geçirdim, değişik tecrübeler edindim.

Haberin Devamı

Yazın Türkiye kışın ABD

14 yıl uzun bir süre, burada alıştığımız bir düzen var. Yüksek ihtimalle yazları İstanbul, kışları Amerika şeklinde devam ederiz.

Los Angeles tam bir alışveriş ve restoran cenneti

Banu Hanım, bu taşınma süreci sizi nasıl etkiledi?

Banu Türkoğlu: Aslında alışık olduğumuz bir durum! Bu işin bir parçası olarak 15. senemizde birçok kez taşındık. Çok şükür ki kolay adapte olabiliyorum yeni şehirlere. Los Angeles’a taşınmak hiç zor olmadı, çünkü Orlando’daki evimizi kapatmadan kıyafetlerimizin bazılarını taşımaktan ibaretti bu seferki değişim. Sadece sene içerisinde Ela’nın okulunu değiştirmek en zor kısmıydı! Ama o da adapte oldu ve şu an biraz daha rahatladık bu anlamda da...

Şehir değiştirme çocuklarınızı sizden daha çok etkilemiştir herhalde...

B. Türkoğlu: Aynen öyle. Lina henüz çok küçük, çok farkında değil taşınma sürecinin. Onun için bu değişiklik üç saatlik bir zaman farkına adapte olmaktan başka bir şey değil!

Banu Hanım, siz Los Angeles’ta neler yapıyorsunuz, bir işle veya hobiyle uğraşıyor musunuz, yoksa ev ve çocuklarla ilgilenmek yeterince zamanınızı alıyor mu?

Haberin Devamı

B. Türkoğlu: Evde çocuklarla ilgilenmek yeterince zamanımı alıyor! Spora daha çok yöneldim burada. Los Angeles’ta tanıştığım soul cycle class’ları vazgeçilmezim oldu adeta! Bir alışveriş ve restoran cenneti olan Los Angeles’ta blogum için yenilikler keşfedip takipçilerimle paylaşıyorum. Burada başlamayı planladığım yemek kursları var.

Çocuklarınızla en çok ne yapmaktan keyif alıyorsunuz?

B. Türkoğlu: Ela ile her türlü aktiviteleri yapabiliyoruz, artık 5.5 yaşında! Birlikte yüzüyoruz, Ela’nın en sevdiği aktivite yüzmek. Sinemaya gidiyoruz, kitapçılarda vakit geçiriyoruz. Park olmazsa olmaz tabii ki.