Gazete Vatan Logo

'Çocuk felci 20 yıldır görülmüyor'

OSMANİYE İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Türkiye'de, 26 Kasım 1998 tarihinden sonra çocuk felci 'poliomiyelit' vakasının tespit edilmediğini söyledi.

'Çocuk felci 20 yıldır görülmüyor'

Çok önemli bir çocukluk çağı bulaşıcı hastalığı olan çocuk felci hastalığına karşı dünya genelinde yaygın aşılama çalışmaları yapıldığına dikkat çeken Dr. Öznavruz, hastalık yok edilme aşamasına getirildiğini belirterek, "Dünyada, 1988 yılında 350 bin olan vaka sayısı, 2017 yılı sonu itibariyle 37 vakaya gerilemiştir" dedi.

Aşı haftası nedeniyle konuşan Öznavruz, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere aşı uygulandığını ifade etti. Bütün çocukların doğar doğmaz takvime uygun bir şekilde aşılanmaya başlanması gerektiğini söyleyen Öznavruz, "Aşılar sadece çocuklar için değildir. Birçok erişkin aşıyla kolaylıkla önlenebilen hastalıklar nedeniyle sakat kalmakta ya da ölmektedir. Bu nedenle her genç, yetişkin ve yaşlı kimse bağışıklamadan yararlanmalıdır. Bu nedenle sadece çocuklar değil bağışık olmayan tüm yetişkinler yaşlarına uygun olarak tetanoz, difteri, grip, pnömokok hastalıklarına karşı aşılanmalıdır" dedi.