Gazete Vatan Logo

‘Çocuğunu da al git’ demesinden korktum!

Çiftçi Başbakan'ın tepki vermesinden çekinince derdini anlatamadı

Kamer Genç’e saldırıyla ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ‘Benim partimin milletvekili şiddet uygulamaz’ dedi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Mudurnu’da kıldı. Halk, Erdoğan’a büyük ilgi gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam TBMM Genel Kurulu’nda AKP’li milletvekillerinin saldırısına uğrayan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’e tepki göstererek, “Benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan bizzat o zatın kendisidir. Çünkü her hareketi şiddettir” dedi.

Erdoğan, üç gündür dinlendiği Abant Köşkü’nden dün ilk kez cuma namazı için çıktı. Erdoğan’ı Mudurnu ilçesinin girişinde Bolu Valisi Ali Serindağ karşıladı. Serindağ’ın Erdoğan ile birlikte namaz kılmak üzere camiye girmemesi dikkat çekti. Mudurnu Belediyesi’ni de ziyaret eden Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKPM yanıtı

Erdoğan, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi bir bildiri yayımladı. Bu bildiri konusunda da partinizin talepte bulunduğu iddiaları vardı. Bu konuda ne diyeceksiniz” sorusu üzerine şunları söyledi:
“Bu iddiaların hiçbirinin ispatı söz konusu değil. Kimdir bu diye sorulduğunda verilen bir cevap da yok. Ve biliyorsunuz parlamenterler meclisi grubunun Türk başı olan Antalya milletvekilimiz Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamalarda bizim tarafımızdan böyle bir şeyin talep edilmediğini söylüyor.
Muhalefet bu konuyla ilgili herhangi bir ispat ortaya koymuyor. Bakın hukukta bir kaide vardır. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Nitekim şu anda Başkan da ‘bana Mevlüt Bey’den böyle bir şey gelmedi’ diyor.

‘Ben böyle bir şey söylemedim’ diye dün açıklamayı kendisi yaptı. Nitekim şimdi de oradaki komisyon, kendileri böyle bir bildiriyi hazırladılar veya belki bugün imzaya açtılar. Olay yazık ki Türkiye’de alışageldiğimiz bir iktidar-muhalefet mücadelesinin, beyaza siyah deme gayretlerinin şu anda Avrupa’ya yansıtılması çabasıdır.”

Medyaya tatil sitemi

Erdoğan, “Abant’a bizlerden habersiz geldiniz. Sadece dinlenmek için mi geldiniz, yoksa çalışma da var mı?” sorusu üzerine ise şunları söyledi:
“Benim yaşamımın bir insani yanı olması lazım. Yani vatandaşlık olarak haklarım var. Bunları kullanmam lazım. Kaldı ki yapmam gereken çalışmalarım da var. Ama sağ olun bize de bu fırsatı vermediniz.”


Çiftçi korktu ve soruyu kısa kesti

Erdoğan, kaymakamlıktan çıkarken İmran Çetin adlı bir çiftçiyle sohbet etti. Çetin, Başbakan’la arasındaki diyaloğu şöyle anlattı:
Çetin: Süt fiyatları çok yüksek.
Erdoğan: Bunu özel sektör yükseltiyor.
Çetin: Açız, ürettiklerimizle geçinemiyoruz.
Erdoğan: Daha fazla çalışmalısın.
Bu diyaloğun ardından korktuğu için Başbakan’a başka soru soramadığını belirten Çetin, “Korktum, başka bir şey diyemedim. ‘Çocuğunu da al git’ derse diye düşündüm” dedi.
(MİLLİYET)

Haberin Devamı