Gazete Vatan Logo

'Çocuğum şu an yaşıyor'

Foça'da şehit düşen kahramanlarımızdan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in ocağına yangın düştü

İzmir'in Foça ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı terör saldırısında yaralanan ve dün beyin ölümü gerçekleşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in babası Cengizhan Özmen, ''Cenab-ı Allah verdi onu bana, alması da ona ait. Onun yanında daha kıymetliyse alır. Bizim yanımızda daha kıymetliyse son dakika, son saniye bize verir'' dedi.

Özmen, oğlunun yaşam mücadelesi verdiği Ege Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Servisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiyle birlikte oğlunu ziyaret ettiğini ve düne göre kendisini ''daha düşük'' gördüğünü belirtti.

Oğlunun beyin ölümü gerçekleştiğine ilişkin gazetelerdeki haberleri hatırlatan baba Özmen, ''Bizi çok üzüyorsunuz. Bu haberlerle karşıyı çok sevindiriyorsunuz. Cenab-ı Allah verdi onu bana, alması da ona ait. Onun yanında daha kıymetliyse alır. Bizim yanımızda daha kıymetliyse son dakika, son saniye bize verir'' diye konuştu.

Cengizhan Özmen, saldırı sonrasında İzmir'in, tüm Türkiye'nin tek yürek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

''Servis otobüslerine, taksicilere, tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. Doktorlarımız da ne yapılması gerekiyorsa yapmış. Vakti yettiyse ölebilir, bu da benim kaderim, alışacağım. Yaşıyor çocugum şu an. Doktorlar ''biz gerekeni yapıyoruz, yaşatmaya çalışıyoruz, bizim görevimiz yaşatmak'' diyor. Yanlış haber verilmesin. Vakti saati yettiyse... En güzel bir yeri var onun; herkese o yer kısmet olmaz. Bunu yapanlar kazanmadı, hep kaybetti. Ama benim oğlum en güzel mevkiyi kazandı.''

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu da, beyin ölümü gerçekleşen Uzman Çavuş Özmen'in yaşam ünitesine bağlı olduğunu ve kalp atışlarının devam ettiğini ifade etti.

Kumanlıoğlu, organ bağışı konusundaki kararın aile tarafından verileceğini kaydetti.

İzmir'in Foça ilçesinde 9 Ağustos Perşembe günü askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, 1 asker şehit olmuş, 11 asker ile 1 itfaiye eri yaralanmıştı.

Haberin Devamı