Gazete Vatan Logo

"CNN buradan uzak dursun"

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD televizyonu CNN hakkında, "Buralardan uzakta duran bir CNN istiyorum" dedi.

"CNN buradan uzak dursun"

Maduro, başkan yardımcısının ABD tarafından 'uyuşturucu kaçakçısı' ilan edilmesine dair özür beklediğini söyledi.

ABD’nin, Venezuela Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami’yi ‘uyuşturucu kaçakçısı’ olarak göstermesine Devlet Başkanı Nicolas Maduro tepki gösterdi. ABD’nin özür dilemediği takdirde adım adım cevap vereceklerini söyleyen Maduro, ABD televizyon kanalı CNN’e dair de Venezuela hakkındaki iddialarının ardından açıklamalarda bulundu.

‘CEVAP VERMEMİZ GEREKEN BİR SALDIRI’

ABD Hazine Departmanı’na bağlı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yayınlanan belgede Aissami’nin Latin Amerika’dan ABD’ye giden uyuşturucu kaçakçılığı hatlarını kontrol ettiği yer aldı. Maduro, konu hakkında “ABD’nin yaptırımı geri çekip Başkan Yardımcımız’dan resmen özür dilemesini istiyoruz” dedi. Maduro saldırının Venezuela tarafından cevap verilecek bir saldırı olduğunu belirtti.

Aissami ile yan yana konuşan Maduro, “Şimdi savaşmamız gerekiyor, ilerleyeceğiz. İmparatorluğun, Kuzeyin düşüşünü er ya da geç hep beraber göreceğiz. Bize saldıran herkes kaybedecek” dedi.

Haberin Devamı

‘CNN, BURADAN UZAK DURSUN’

CNN’in İspanyolca yayın yapan kanalının Irak’taki Venezuela elçiliğinde sahte pasaport dağıtıldığını iddia ettiği haberin üzerine açıklama yapan Maduro, Federal Hükümet Konseyinde yaptığı konuşmada, “CNN, Venezuela’ya karşı yürütülen savaşın en büyük enstrümanıdır” dedi. Haftalık ‘Maduro ile Pazar Günü’ adlı televizyon programında da CNN’e seslenen Maduro, “Venezuela’ya burnunu sokma! Buralardan uzakta duran bir CNN istiyorum” dedi.