Gazete Vatan Logo

‘Cinsel istismar mağduru kızın ruh sağlığını kim bozdu’ davası

S.T adlı evli sanık, G.T (14) adlı küçük kıza cinsel istismardan tutuklandı. Sanık, mağdurenin ruh sağlığının bu olaydan mı yoksa başka nedenle mi bozulduğunun araştırılması için serbest bırakıldı

Erzurum’da yaşanan olay şöyle gelişti: Evli, 1 çocuk babası S.T., kendinden 15 yaş küçük G.T. ile arkadaşlık kurdu. Ancak S.T.’nin evli olduğunu öğrenen G.T. ayrılmaya karar verdi. S.T.’nin “Eşimden ayrıldım, seninle evleneceğim” demesi üzerine tekrar birlikte olan ikili, olay günü genç kızın evinde buluştu. G.T. ile S.T. burada ilişkiye girdi.

19 ay yattı, çıktı

Kızın annesinin eve gelmesi üzerine yakalanan S.T tutuklandı ve yargılama sonucunda 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın kararı temyiz etmesi üzerine Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi S.T.’ye verilen cezayı bozdu.

G.T. hakkında Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin verdiği raporda ruh sağlığının bozulmadığına işaret eden Yargıtay, A.Ü. Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen raporda ise ruh sağlığının bozulduğunun belirtildiğine vurgu yaptı. Her iki rapor arasındaki çelişkilerin giderilmesini isteyen Yargıtay, dosyadaki sosyal inceleme raporlarında mağdurenin anne-babasının ayrıldıktan sonra yaptığı evliliklerden dolayı depresyona girip psikolojik destek aldığına ilişkin bulgular gözetildiğini belirtti. Yargıtay, sonuç olarak, mağdurenin, cinsel istismardan mı, yoksa daha sonra yaşadığı olaylardan dolayı mı ruh sağlığının bozulduğunun tespit edilmesi gerektiğini kaydetti. Yargıtay’ın bozma kararı üzerine S.T. 19 ay sonra tahliye oldu. S.T., 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden tutuksuz olarak yargılanacak.

Haberin Devamı