Gazete Vatan Logo

‘Çıkmadı’ dediği kuponla milyoner hayatı yaşıyordu

'Çıkmadı' dediği kupona 5 milyon lira ikramiye vurmuştu

Ankara’da bir markette çalışan Sabri M. Süper Loto kuponunu kontrol ettiren müşteriye ‘çıkmadı’ yanıtı verdi. Ancak kupona 5 milyon lira ikramiye çıkmıştı

ANKARA - Başkent’in Gaziosmanpaşa semtinde loto bayii de olan markette görevli Sabri M, patronu Fuat Gerçekoğlu’nu cep telefonundan arayarak, çocuğunun hastalandığını söyleyip, ortadan kayboldu. Bir süre sonra çalışanını lüks araba içinde gören market sahibi, bu durumdan şüphelendi. Kontrolun, çalışanının işi bıraktığı saatte yapıldığını fark eden market sahibi, avukatı Akın Balcı’ya olayı anlatarak, gerekli işlemler için resmi makamlara başvurmasını istedi. Avukat Balcı, Ankara Başsavcılığı’na, market çalışanı Sabri M. ile ağabeyi Ali M. hakkında, “kimliği belli olmayan bir müşteriye ait Süper Loto kuponunu, gerçek sahibinden gizleyerek büyük ikramiyeyi tahsil ederek dolandırıcılık yaptıkları” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

VATAN’ın sorularını yanıtlayan market sahibi Fuat Gerçekoğlu özetle şunları söyledi: “Sabri beni arayarak ‘çocuğum hastalandı’ dedikten sonra işi bırakıp kayıplara karıştı. Lüks araba ile görünce aradığımda ‘abime ikramiye çıktı’ dedi. Duydum ki başkalarına da ‘köyde hazine bulduk’ demiş. Sonrasında komşular Çankırı’da çiftlik aldığını, ayrıca 7-8 daire bir anda aldığını da söyleyince iyice şüphelerim arttı. Aklıma loto cihazı geldi. Sabri birşeyler karıştırmış deyip makineyi sorgulattım. Kuponun benim makinede kontrol edildiğini de öğrenince avukatıma haber verdim. Amacım kuponun gerçek sahibini bulmak. Yoksa kupona isabet eden para bana değil, devlete kalacak.”

‘Ağabeyim oynamış’

Savcıya ifade veren Sabri M. ise “Ağabeyim Ali M. Süper Loto oynamış. Hatırladığım kadarıyla Bodrum’da oynamış. Kuponu getirdi, kontrol ettim, para çıkmıştı, parayı abimle beraber bankadan çektik. Kupon iddia edildiği gibi müştekinin bir müşterisine ait değil. Hatta bu nedenle müşteki bizden para isteyip tehdit etti” dedi. Abi Ali M. ise “Kardeşim markette loto makinasında çalışır. Müşterim Süper Loto kuponunu vermişti. Ben de olay günü kupona bakması için kardeşim Sabri ’ye verdim” dedi.

Sahibi aranıyor

Soruşturmayı yapan savcı Ramazan Kaya, biletin Bodrum Gümbet’de bir markette oynandığını, Fuat Gerçekoğlu’na ait markette ise çekilişten bir hafta sonra, 3 Haziran 2010 ‘da okutulup kontrol edildiğini, 6 Haziran’da şüphelilerin Vakıflar Bankası’ndan 4 milyon 798 bin 666 lira parayı tahsil ettiklerini belirledi. Savcı, şüpheli ve kardeşinin cep telefonu kayıtlarını Türk Telekom’-dan isteyince o tarihlerde Ankara’da oldukları ortaya çıktı. Sabri M., gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı. İddianamede iki kardeşin hesaplarında bulunan nakit para ile mal varlıklarına tedbir konulması da istendi.

LOTO SONUCUNU ÖĞRENİRKEN DİKKAT!

1) Kuponunuzu makineye okutmadan önce sonuçları gazetelerden kontrol edin.

2) 3 ya da 4 tutuyorsa makineden sesli olarak sinyal gelir, bu sese dikkat edin.

3) Kuponunuza ikramiye çıkmadıysa makineden bip sesi gelir, ikramiye çıktıysa da makine makbuz verir.

4) Bu makbuzu kesinlikle isteyin.

5)Makine 50 liralık ikramiye için makbuz verir, 5 bin TL’nin üzerine ise işletmeciye “limitiniz var mı” diye sorar. Bunu görmek için ekrana da bakabilirsiniz.

6) Oyunu oynadığınız tarihin sonuçlarını isteyin.

Haberin Devamı